• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Liga Evrope Crvena zvezda Hofenhajm
 Liga Evrope Crvena zvezda Hofenhajm

15. evropsko proleće za Zvezdu - Stanković je uspeo: Crveno-beli nisu prvi u grupi, ali neće se žaliti!

PROČITAJTE I OVO

PROČITAJTE I OVO

Veliki uspeh Crvene zvezde koja je remijem protiv Hofenhajma matematički obezbedila mesto u nokaut fazi Lige Evrope.

 Liga Evrope Crvena zvezda Hofenhajm  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je remizirala protiv Hofenhajma i sada i definitivno obezbedila nokaut fazu Lige Evrope, pošto na kolo do kraja ne može da ih stigne Slovan iz Libereca. To je ujedno 15. evropsko "proleće" za Zvezdu, tek drugo od 1992. godine!

U mirnoj utakmici u Beogradu potvrđeno je saznanje od prošlog četvrtka, a to je da će Zvezda odigrati još najmanje tri evropske utakmice u ovoj sezoni...

CRVENA ZVEZDA - HOFENHAJM 0:0

Oba trenera odlično su pripremila utakmicu, gledali smo taktičko nadmudrivanje i "poništavanje" kvaliteta rivala, pa je tako atraktivnost izostala. Hofenhajm je bio opasniji, u nekoliko situacija ugrozio Borjana, ali ne može da se kaže ni da je kapiten Zvezde bio na velikim mukama.

Odbranio je pokušaje sa distance, držao koncentraciju svoje zadnje linije, dok je napad tek povremeno dolazio u poluopasne situacije, ali ne i da savlada Baumana.

Na kraju su oba tima zadovoljna napustila stadion pošto su prošla dalje!

Hofenhajm na kolo pre kraja ima 13 bodova i sigurno je prvoplasiran, dok je Zvezda sa 10 "zakucana" na drugoj poziciji. Ne može da ih stigne ni Liberec sa šest bodova, uprkos pobedi nad Gentom (2:1), pa će tako duel srpskog i češkog tima za sedam dana biti bez takmičarskog sadržaja.

U ovom trenutku Zvezdu više zanima žreb za nokaut fazu Lige Evrope (14. decembar) gde će moći da izvuče i neke od trećeplasiranih timova iz grupne faze Lige šampiona.

ZVEZDA: Borjan - Pankov, Milunović, Degenek - Gajić, Petrović, Sanogo, Ben (od 82. Eraković) - Spiridonović (od 46. Vukanović), Kanga (od 82. Nikolić) - Falćineli.

HOFENHAJM: Bauman - Skov, Bogard, Fogt, Nordvajt, Džon - Rudi (od 72. Nuhu), Gajger (od 58. Grilič), Gaćinović (od 72. Baumgarter) - Dabur (od 46. Kramarić) - Klaus.

Meč je sudio Bobi Mejden iz Škotske.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

20:45

90+3' - KRAJ!

Zvezda je obezbedila evropsko proleće posle remija sa Hofenhajmom - 0:0!

20:42

90' - Teče nadoknada!

Igraće se još tri minuta...

20:40

87' - Klaus!

Uspaničili su se igrači Zvezde, spasao je Borjan posle šuta Klausa, bila je ovo opasna šansa za Hofenhajm koji ne čuva bod!

20:35

81' - Zvezda jača odbranu!

Nova lica na terenu su Eraković i Nikolić, a Ben i Kanga idu van terena...

Za to vreme nema drugog žutog za Fogta, deluje da je sudija pogrešio.

20:30

78' - Borjan!

Najbolja šansa do sada za Hofenhajm, ali čuva Borjan crveno-bele. Lepo je šutirao Baumgartner sa oko 15 metara, međutim kapiten Zvezde na mestu.

20:24

72' - Dve izmene!

Baumgartner menja Gaćinovića, a Nuhu ulazi umesto Rudija.

20:20

68' - Ben!

Hoće crveno-beli do pobede. Prvo je Vukanović zapretio po levoj strani, pre nego što će očajno uputiti loptu, da bi potom i Ben probao glavom nakon centaršuta s desnog boka. Šutirao je preko gola, a u međuvremenu Fogt dobija karton.

Za to vreme Gent je smanjio na 2:1.

20:17

65' - Kanga...

Nekoliko poluopasnih situacija pred golom Hofenhajma, ali nema šuta. Izostaje završni pas i udarac, iako je Zvezda dolazila u situacije da zapreti Nemcima.

20:11

59' - Neprijatno!

Dobar šut Gaćinovića sa preko 20 metara, lopta je pala na mrežu od gore... Za to vreme Grilič menja Gajgera u Hofenhajmu.

20:04

52' - Ben!

Možda i najopasniji napad Zvezde do sada... Probao je Ben, upornost mu se isplatila, ali kao da nije znao šta će s loptom kada se našao pred golom Baumana. Probao je povratnu za Falćinelija, ali nije Italijan bio blizu, propala je šansa!

Ostao je na travi Milunović, ali sve je u redu s njim...

Za to vreme Liberec vodi 2:0 protiv Genta.

Izvor: MN PRESS

20:04

51' - Klaus!

Krenuo je Hofenhajm ofanzivno i namučio odmah Borjana. Prvo je imao sreće kapiten Zvezde da izblokiraju Klausa, dok je drugi put kod šuta Skova sa distance morao da reaguje.

19:57

46' - Dve izmene!

Kramarić je na terenu, izašao je Dabur, dok je tu sada i Vukanović umesto Spiridonovića. Ovo verovatno znači da će Vukanović preći na mesto levog spoljnog, a Ben iza napadača.

19:47

NAJBOLJE FOTKE!

Pogledajte galeriju iz prvog poluvremena...

19:40

45' - Kanga!

Prvi šut Zvezde za ovo poluvreme. Kanga je posle duže akcije ostao na 18 metara, odlučio se da šutne, ali je to bio slab udarac, jedva da je Bauman imao posla.

To je bilo sve od prvog dela u kom nismo videli golove!

Izvor: MN PRESS

19:32

37' - Borjan!

Najbolja šansa do sada. Dabur je uspeo da se snađe pored dvojice i uputi šut ka Borjanu, ali kapiten Zvezde je na pravom mestu.

19:32

36' - Vodi Liberec!

Gent gubi i u četvrtoj utakmici u Ligi Evrope. Liberec je preko Mare poveo u 32. minutu, a to nije sjajna vest za Zvezdu, iako ima trenutno dobar rezultat protiv Hofenhajma.

19:29

33' - Sanogo...

Poznat je već po gruboj igri, sada je išao đonom na Rudija, a sudija Mejden mu je progledao kroz prste. Već je defanzivni vezista odradio suspenziju zbog tri kartona.

Izvor: MN PRESS

19:20

24' - Još bez pravih šansi!

Taktičko nadmudrivanje je u toku, Zvezda pokušava da presingom poremeti Hofenhajm, pa se tako često može čuti kako Stanković hvali svoje igrače. "Bravo, Sano", "Bravo, Njego", čulo se više puta od početka meča.

Kanga je dobio žuti karton zbog prigovora.

19:13

17' - Dabur!

Šansa za Hofenhajm posle nastavka akcije nakon kornera. Daburu je letela lopta unazad, probao je makazicama, ali nije uspeo da bude precizan.

19:09

13' - Zvezda se oslobodila pritska

Jak presing Hofenhajma na početku, ali Zvezda osvaja metar po metar terena. Sve više je na polovini protivnika, ali nismo videli nijednu šansu.

Izvor: MN PRESS

19:01

6' - Ofsajd!

Bolji je bio Hofenhajm, ali iznenada šansa za Bena. Gurnuo mu je Kanga loptu u prostor, ali je ipak podignuta zastavica, pokazalo se opravdano.

Zvezda igra inače u formaciji 3-4-2-1, a Ben nastupa na mestu levog spoljnog.

18:56

1' - Meč je počeo!

Vatromet van "Marakane", čuje se i na stadionu...

Izvor: MN PRESS

18:51

Igrači izlaze na teren...

18:42

KOREOGRAFIJA ZA "JAGODU"

Navijači crveno-belih današnju koreografiju posvetili su ubijenom navijaču Markom Ivkoviću "Jagodi". On je ubijen u Istanbulu uoči meča Galatasaraja i Zvezde 2014. godine, a koreografija je postavljena na istočnu tribinu pošto nije dozvoljeno prisustvo publike.

18:23

KO IGRA ZA NEMCE?

Hofenhajm će u Beogradu igrati sa samo dvojicom startera sa prethodnog meča u Bundesligi. U pitanju su golman Bauman i Gajger koji je dobio crveni karton. Ne "cveta im cveće" u prvenstvu, na njega će se fokusirati do kraja grupne faze...

17:42

KO JE NA KLUPI?

Na klupi Zvezde su Popović, Ćopić, Pavkov, Boaći, Simić, Nikolić, Gavrić, Eraković, Radulović, Gobeljić, Vukanović i Krstović, dok kod Hofenhajma šansu čekaju Pentke, Bebu, Grilič, Baumgartner, Nuhu, Sesenjon, Akopoguma, Kramarić i Bejer.

17:35

SASTAVI!

Ostaje samo da li će Zvezda zaigrati u 3-4-2-1 ili 4-1-4-1!

ZVEZDA: Borjan - Pankov, Milunović, Degenek - Gajić, Petrović, Sanogo, Ben - Spiridonović, Kanga - Falćineli.

HOFENHAJM: Bauman - Skov, Bogard, Fogt, Nordvajt, Džon - Rudi, Gajger, Gaćinović - Dabur - Klaus.

Meč sudi Bobi Mejden.

17:28

Kako je bilo u prvom meču?

Zvezda se dugo držala protiv Hofenhajma, ali posle jednog duela na sredini, kada je Nikolić ostao na travi, nemački tim je poveo, pa u nadoknadi vremena uvećao vođstvo. Sve to sa tribina je pratio Stanković koji je bio isključen!

16:25

Dobro došli u MONDO live!

Ostanite uz naš portal pratićemo meč Crvene zvezde i Hofenhajma za prvo mesto u grupi Lige Evrope iz minuta u minut. Očekuju vas fotografije, golovi, izjave, reakcije...

UKRATKO

  • Zvezda - Hofenhajm 0:0.
  • ZVEZDA: Borjan - Pankov, Milunović, Degenek - Gajić, Petrović, Sanogo, Ben (od 82. Eraković) - Spiridonović (od 46. Vukanović), Kanga (od 82. Nikolić) - Falćineli.
  • HOFENHAJM: Bauman - Skov, Bogard, Fogt, Nordvajt, Džon - Rudi (od 72. Nuhu), Gajger (od 58. Grilič), Gaćinović (od 72. Baumgarter) - Dabur (od 46. Kramarić) - Klaus.
  • Meč je sudio škotski arbitar Bobi Mejden.
  • Hofenhajm je prošao kao prvoplasirani, a Zvezda ide dalje sa drugog mesta.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije