FSS ODLUČIO?

Bomba - Piksi novi selektor Srbije: Došlo je vrijeme da legenda preuzme "orlove"?!

Autor Bojan Jakovljević

Uskoro će sve biti jasnije...

3. 3. 1965. Dragan Stojković Piksi
Izvor: MN PRESS

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije biće Dragan Stojković Piksi!

Poslije mnogo nagađanja ko bi mogao da bude selektor "orlova", izgleda da sada postaje sve jasnije.

Ljubiša Tumbaković više nije selektor Srbije, a njega bi prema saznanjima "Kurira" trebalo da naslijedi legendarni Piksi.

Piksi je nekoliko puta prethodnih godina bio kandidat za selektora, ali je najčešće prepreka bila njegov milionski ugovor sa kineskim klubom Guangždou "R&F".

On je aktivno pratio utakmice i dešavanja u reprezentaciji, bio je sa delegacijom FSS i u Austriji u finišu kvalifikacionog ciklusa za Mundijal 2018, ali kada se očekivalo da sjedne na klupu selektor je postao Mladen Krstajić.

Piksi je sada bez angažmana i po svemu sudeći moguće je da njemu bude povjeren zadatak da odvede Srbiju na Svjetsko prvenstvo u Katar 2022. godine.

Nekadašnji jugoslovenski fudbaler je u dresu reprezentacije upisao 85 nastupa, a sada bi mogao da poslije mnogo čekanja napokon postane selektor.

Stojković je po završetku igračke karijere 2001. godine naslijedio legendarnog Miljana Miljanića na mjestu predsjednika Fudbalskog saveza Jugoslavije, a na toj poziciji ostao je naredne četiri godine, prije nego što je postao predsjednik FK Crvena zvezda.