• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Borca zadovoljan polusezonom osim samog finiša: Uspješna godina, a na proljeće borba za Evropu!

Autori Nebojša Šatara Autori 000

Prvi čovjek banjalučkog Borca Stojan Malbašić sumirao je stanje u klubu poslije jesenjeg dijela m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Stojan Malbašić o polusezoni FK Borac Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Banjalučki klub prošao je vrlo uspješno kroz turbulentan period i poslije već prve sezone u eliti bosansko-hercegovačkog fudbala igrao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali je Malbašić na završnom ručku pred zimsku pauzu crveno-plavih najprije istakao stabilnost u organizacionom smislu.

Možda će vas zanimati

"Moram da budem prezadovoljan organizacijom kluba jer smo uspjeli da vratimo veliki dug, poslije dugo vremena normalno funkcionišemo nakon što smo uspjeli da odblokiramo žiro račun", rekao je Malbašić na početku razgovora sa banjalučkim novinarima.

Potom je kratko analizirao i same rezultate kluba sa Gradskog stadiona u 2020. godini.

"Kad je riječ o sportskom dijelu, igrali smo u Evropi, prošli prvo kolo, što je dosad bilo nestvarno, a samim tim dobro smo i finansijski prošli. Prvenstvo je takođe krenulo jako dobro i ambicije su i dalje da se borimo za plasman u evropska takmičenja. Naravno, ne možemo da budemo zadovoljni finišom polusezone gdje smo u posljednje četiri kola ostvarili lošije rezultate (pet bodova iz četiri meča) i pali na peto mjesto na tabeli. Smatram da je ipak godina bila uspješna i vjerujem da ćemo na proljeće uspjeti da ostvarimo novi nastup u Evropi".

Malbašić je dodao da će pauza u klubu biti iskorištena za "podvlačenje" crte.

"Na ovoj pauzi ćemo napraviti analizu, podvući crtu, vidjeti rad i igrača, stručnog štaba i svih u klubu kako bismo u nastavku sezone bili još kvalitetniji".

Na pitanje banjalučkih novinara o eventualnoj smjeni Vlade Jagodića sa klupe Borca, prvi čovjek crveno-plavih je odgovorio da neće biti donesena nikakva brzopleta odluka.

"Ništa ne možemo brzopleto da rješavamo niti imamo potrebu za tim. Imamo period pred nama kada ćemo napraviti analizu i odgovoriti da li Jagodić treba da ostane ili ne", zaključio je predsjednik Borca.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC