• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić o polusezoni Borca: Poraz u Tuzli ne može da pokvari uspješnu jesen crveno-plavih!

Autori Nebojša Šatara Autori 000

Šef struke crveno-plavih Vlado Jagodić sumirao je jesenji dio m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem je Borac u posljednjem kolu poražen od Tuzla sitija i skliznuo na peto mjesto na tabeli.

 Vlado Kagodić o polusezoni FK Borac, ciljevima, transferima, pripremama Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Fudbalski klub Borac priredio je u utorak ručak igrača, stručnog štaba i rukovodstva na kojem je razgovaramo o netom okončanoj polusezoni.

Trener Vlado Jagodić najprije je istakao da je današnjim ručkom završen jesenji dio prvenstva.

Možda će vas zanimati

"Ovo okupljanje je završno u polusezoni. Juče smo odradili mjerenja i testiranja igrača, napravili smo radni sastanak i ovo danas je primjer kako se radi u pravom klubu. Uz ručak smo napravili druženje sa upravom, a od sada do 22. decembra, igrači su na pasivnom odmoru. Potom slijedi sedmica indivudualnog rada do Nove godine, a potom i poslije nedjelja takođe individualno, do prozivke 10. januara kako bi fudbaleri bili u što boljem stanju", rekao je Jagodić.

Dodao je da će zimske pripreme biti odrađene u četiri faze.

Ćosiću istekla suspenzija

Jagodić se kratko osvrnuo i na disciplinske postupke koje je Borac izrekao sedmorici fudbalera, istakavši da je Đorđe Ćosić od danas završio sa kaznom zbog kršenja klupske discipline odnosno kada je izrevoltirano napustio Gradski stadion jer nije bio biti u protokolu za meč sa Željezničarom. "Već sutra Ćosić ima razgovor i biće donesena najbolja odluka u interesu kluba".

"U prvoj će se do 31. januara raditi na pomoćnom terenu i teretani u Banjaluci, zatim od 31. januara do 16. februara ekipa ide na pripreme u trećoj najbitnijoj fazi u Antaliju, gdje je dogovoreno zasad tri, a planirano pet utakmica. I naravno generalka na Gradskom stadionu pred nastavak sezone protiv Olimpika".

Prema njegovim riječima, Borcu predstoji analiza dosadašnjih šest ciljeva koji su zacrtani u klubu ove jeseni.

"Borac je imao ciljeve kroz šest tačaka, naravno da me boli što smo polusezonu u Tuzli završili neuspjehom i umjesto da budemo treći, završili smo na petoj poziciji. Prvi cilj je bio da budemo vrhu tabele, ja sam lično nezadovoljan jer nam nedostaje četiri boda i to je nešto što moramo raspraviti do početka novih priprema".

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

"Drugi cilj je bio Kup BiH, prošli smo u četvrtfinale, očekujem i vjerujem da možemo da idemo do kraja. Treći cilj, evropski mečevi, ispali smo od Rio Avea, možda je moglo biti i drugačije iako su Portugalci zasluženo prošli dalje. I četvrti cilj je bio da damo šansu mladim igračima i mislim da smo to i učinili. U ovom rosteru je bio i peti cilj - transferi, a veseli me što uprava radi transparentno i po planu. Vladan Danilović je primjer, mada njegovu poziciju nismo uspjeli da zatvorimo kako smo trebali. Raduje me što što su naši igrači interesantni u Evropi. Šesti cilj - disciplina je uspostavljena. Na žalost, bilo je bolnih odluka, znam da one remete mnogo, jer sedam igrača koji su počeli pripreme na Zlatiboru više nisu s nama. To su krupne stvari, ali morale su da se dese jer je Borac pokazao da je iznad svakog pojedinca. Mi smo najdisciplinovanija ekipa u ligi, a druga po efikasnosti. Zato posljednji poraz ne može da ocrni polusezonu, koja je bila uspješna kad uzmemo u obzir sve što se dešavalo. Četiri boda nedostaje i moramo da učinimo sve da to nadoknadimo u nastavku. Želimo da igramo u finalu Kupa BiH i budemo među prve tri ekipe u prvenstvu", naglasio je Jagodić.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Osvrnuo se takođe i na moguće odlaske Jove Lukića, Almedina Ziljkića i Gorana Zakarića iz banjalučkog kluba.

"Lukić je pokazao da Borac nije napravio grešku njegovim transferom. Po meni, on je najbolji napadač u PL BiH, zato i jeste interesantan mnogima. Kao i Almedin Ziljkić, Goran Zakarić i kapiten Stojan Vranješ, oni su glavne poluge tima i strijelci. Bilo bi dobro da sve njih imam na raspologanju i na proljeće, ali koncept kluba je takav da se može desiti transfer. Ja bih bio presretan da i Jovo ode kao što je otišao Vladan (Danilović), odigrao je odlično i napravio transfer. Desi li se to i Lukiću, biću prezadovoljan. A još ću biti zadovoljniji ako ostane. Zakarić ima ugovor do 20. februara s klubom i razgovarali smo s njim. On nam treba, vrijedi nam mnogo i dobar je fudbaler i naravno da ima interesa za njega. Ali, mislim da je blizu da se to pozitivno završi. Kad je riječ o Ziljkiću, eksplodirao je u ovoj polusezoni, sve ekipe vole imati takvog igrača i vjerujem da će biti teško ga zadržati. Ali, on ima ugovor i Borac neće izgubiti ni u jednom od ova tri slučaja", zaključio je Jagodić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC