• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Premijer ligi BiH se ovo odavno nije desilo: Pogledajte po čemu je posebno kolo odigrano proteklog vikenda

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Spuštena zavjesa na jesenji dio prvenstva u najjačem rangu bh. fudbala.

 Sve pobjede domaćina u 19. kolo m:tel Premijer ligi BiH poslije tri godine Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

Utakmicama 19. kola, posljednjeg jesenjeg u sezoni 2020/21, spuštena je zavjesa na prvi dio prvenstva u m:tel Premijer ligi BiH, koju su obilježili fudbaleri Sarajeva.

Sjajni "bordo" tim predvođen Vinkom Marinovićem 2020. godinu okončao je bez poraza, te je na najboljem putu da treću sezonu zaredom podigne pobjednički pehar.

Možda će vas zanimati

Aktuelni šampion je na zimsku pauzu otišao sa 45 bodova, devet više od gradskog rivala Željezničara, koji će na proljeće uz Široki Brijeg, Velež, Borac i Zrinjski pokušati da ugrozi neprikosnovenog lidera.

Zanimljivo će na proljeće biti i u borbi za opstanak, gdje su trenutno najugroženiji Olimpik, Krupa i Radnik. Olimpik i Radnik trenutno su u zoni ispadanja, oba kluba sakupila su po 13 bodova, dva više od Bijeljinaca, koji je prvi iznad crte.

Ono što je zanimljivo, proteklog vikenda na svih šest mečeva trijumfovali su domaćini, što se nije desilo, vjerovali ili ne, više od tri godine!

Tuzla siti, Velež, Široki Brijeg, Olimpik, Krupa i Sarajevo osvojili su maksimalnih 18 bodova, uz 13 postignutih i samo tri primljena gola.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 19. KOLO:

Tuzla siti - Borac 2:0 (1:0)
Velež - Mladost 4:0 (2:0)
Široki Brijeg - Zrinjski 2:1 (1:0)
Olimpik - Radnik 1:0 (1:0)
Krupa - Željezničar 2:1 (1:0)
Sarajevo - Sloboda 2:1 (2:0)

Iako se u ranijim sezonama najviši rang bh. fudbala nazivao "domaćinskim", jer je bilo izuzetno teško osvojiti bodove van svog stadiona, stanje se drastično promijenilo u posljednjih nekoliko sezona.

Posljednji put gosti su praznih ruku napustili terene krajem oktobra 2017. godine, kada su domaćini ostvarili svih šest pobjeda, pritom primivši samo jedan pogodak, uz nevjerovatnu gol-razliku 14:1.

Dogodilo se to u okviru 13. kola sezone 2017/18, a rezultati su glasili: Željezničar - Mladost 2:0, Radnik - Sloboda 1:0, Krupa - Vitez 3:0, Široki Brijeg - Zrinjski 2:1, Sarajevo - Čelik 5:0 i Borac - GOŠK 1:0.

NAJBOLJI DOMAĆIN/GOST

Prvoplasirano Sarajevo najefikasniji je domaćin sa osam pobjeda i dva remija u 10 odigranih utakmica, te razlikom postignutih i primljenih golova 23:7. Polusezonu bez poraza na svom terenu okončali su još Velež (7-3-0 19:4) i Borac (7-2-0 23:7). Najviše bodova u gostima osvojili su fudbaleri Željezničara. Sarajevski "plavi" van "Grbavice" osvojili su 20 bodova na 10 mečeva (šest pobjeda, te po dva remija i poraza), dok bod manje ima Sarajevo, koje je, kako smo već rekli, neporaženo. Marinovićev tim ostvario je pet pobjeda i četiri remija. Jedina ekipa koja u gostima nije osvojila niti bod je Olimpik, koji je poražen na svih devet utakmica, uz samo dva postignuta i 17 primljenih golova.

Bh. prvenstvo biće nastavljeno 27. i 28. februara utakmicama 20. kola, koje će biti u znaku velikog sarajevskog derbija, a u ostalim mečevima sastaju se:

Mladost - Široki Brijeg
Zrinjski - Krupa
Željezničar - Sarajevo
Sloboda - Tuzla siti
Borac - Olimpik
Radnik - Velež

TABELA:

Sarajevo 45, Željezničar 36, Široki Brijeg 34, Velež 33, Borac 32, Zrinjski 32, Tuzla siti 27, Sloboda 22, Mladost 19, Radnik 15, Krupa 13, Olimpik 13.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC