• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biće "vatre" u borbi za opstanak: Krupa ponovo našla lijek za Želju, Petrović na debiju u Olimpiku savladao bivši klub!

Autor Dragan Šutvić

Na prva dva meča posljednjeg kola trijumfovali su domaćini i "zakuvali" kad je u pitanju očuvanje premijerligaškog statusa

 m:tel Premijer liga BiH 19. kolo Krupa Željezničar Olimpik Radnik Izvor: Promo/FK Krupa

Na proljeće će da "gori" u borbi za opstanak u m:tel Premijer ligi BiH - epilog je prva dva meča posljednjeg jesenjeg kola!

Ekipa Krupe je drugi put ove sezone savladala sarajevski Željezničar (2:1), dok je sarajevski Olimpik, na debiju Slavka Petrovića, nadigrao upravo njegov bivši klub - Radnik (1:0).

Možda će vas zanimati

Krupa je u septembru, na debiju tadašnjeg trenera Velimira Stojnića, šokirala Željezničar na Grbavici, a danas je to i ponovila, te ponovo oživjela šanse u "ratu" za opstanak u eliti.

Željezničar je bolje otvorio meč u Krupi, tokom prvih desetak minuta uputio četiri udarca prema Tariku Abdulahoviću, ali se Krupa, kako je vrijeme odmicalo, oslobađala, te na kraju i povela.

Dogodilo se to u 26. minutu, kada je desni bek domaćih Marin Galić prošao pored Ivana Miličevića, poslao loptu u "srce" kaznenog prostora, a tamo ju je sačekao Miloš Aćimović i postigao treći gol za Krupu na posljednjih pet mečeva.

Da situacija bude još povoljnija za Krupu, "pobrinuo" se upravo Miličević, kojem je u nadoknadi pokazan drugi žuti karton, pa su Sarajlije cijelo drugo poluvrijeme igrali sa deset fudbalera.

Sa igračem manje, gostujući tim je uspio da izjednači i to u 67. minutu, kada je Luka Juričić "makazicama" poentirao nakon asistencije Luke Juričiča, ali nije to bilo dovoljno da Krupu napuste neporaženi.

Sedam minuta kasnije, lopta je, u šesnaestercu gostiju, u ruku pogodila Franu Ikića, dosuđen je penal uprkos protestima Osima i njegovih igrača, a siguran realizator bio je Nikola Dujaković, za "zlata vrijedan" trijumf.

Izvor: Promo/FK Olimpik Sarajevo

U isto vrijeme, počeo je i meč na Otoci, gdje su se, u derbiju začelja, sastali Olimpik i Radnik.

Bijeljinci su ovo kolo dočekali uz pet bodova više od Krupe koja je u "crvenoj zoni" i bodovi su im bili neophodni kako bi relaksiranije ušli u nastavak prvenstva.

Isto je, međutim, vrijedilo i za "vukove", koji su na kraju uspjeli da trijumfuju i u potpunosti uhvate priključak za "sigurnom zonom", iako je poslije 11 kola situacija za njih djelovala izgubljeno (samo tri od moguća 33 boda).

"Krivac" za to je Kenan Handžić koji se u 41. minutu odlučio na udarac i iz daljine matirao Dalibora Kozića.

KRUPA: Abdulahović, Karišik, Redžić, Makitan, Dujaković, Palić, Galić, Filipović, Aćimović, Mandić, L. Nikolić. Trener: Siniša Mrkobrada.

ŽELJEZNIČAR: Erić, Stevanović, Hajdarević, Kosorić, Juričić, Alispahić, Milićević, Veselinović, Bojo, Lendrić, Ikić. Trener: Amar Osim.


OLIMPIK: Hadžić, Ojdanić, Osmanović, Karić, Perišić, Handžić, Krepaldi, Hadžanović, Lekanić, Dujmović, Šišić. Trener: Slavko Petrović.

RADNIK: Kozić, Nikić, Novaković, Sušić, Vasić, Bradonjić, Huseinbašić, Karić, Vušurović, Šubert, Janjić. Trener: Darko Nestorović.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 19. kolo

Subota:

Olimpik – Radnik 1:0 (1:0)
/Handžić 41/

Krupa – Željezničar 2:1 (1:0)
/Aćimović 26, Dujaković 74 penal - Juričić 67/

Sarajevo – Sloboda (17.00)

Nedjelja:

Tuzla siti – Borac (13.00)

Velež – Mladost (15.00)

Široki Brijeg – Zrinjski (17.00)

TABELA: Sarajevo 42, Željezničar (+1) 36, Borac 32, Zrinjski 32, Široki Brijeg 31, Velež 30, Tuzla siti 24, Sloboda 22, Mladost 19, Radnik (+1) 15, Krupa (+1) 13, Olimpik (+1) 13.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC