• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Borca m:tel o utakmici sa Besom Famgas: Pitanje prolaska tek u revanšu u Banjaluci

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Imaju veliki budžet, bez premca su u svom takmičenju, sve redom pobjeđuju sa 15 razlike i samo se spremaju za evropsko takmičenje", kaže Mirko Mikić o današnjem protivniku Borca m:tel.

 Mirko Mikić pred Besa - Borac Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjalučki crveno-plavi od 17 časova igraju prvu utakmicu EHF Evropskog kupa protiv Bese Famgas u Peći.

Upravo protiv "kosovskog" rivala, Borac m:tel je zabilježio najubjedljiviju pobjedu u posljednje tri decenije u Evropi, ali ono što je u ovim trenucima pandemije korona virusa, svi igrači su zdravi i spremni za utakmicu.

Možda će vas zanimati

Ovo je u najavi susreta istakao trener banjalučkog tima Mirko Mikić.

"Ono što je za sada najvažnije je da smo juče oko podne dobili rezultate PCR testova i svi smo negativni na korona virus. Nema ni nekih povreda, osim nekih sitnih, ali ništa što bi nekog igrača odvojilo od terena i to je najbitnije. Spremni i zdravi očekujemo narednu utakmicu".

Prvi i kako se ispostavili jedini trening je bio malo ozbiljniji u Beranama, a ovaj drugi u Peći je otkazan zbog dugačkog puta i kasnog dolaska u Metohiju. Ipak, to nadamo se neće previše omesti, Banjalučane u planovima da u Peći ostvare pozitivan rezultat...

"Ostali su završni radovi, taktički elementi da ih privedemo kraju i nadam se da ćemo maksimalno spremni dočekati meč protiv Bese Famgas".

Mikić je sa poštovanjem govorio o domaćinu.

"Oni nisu ni blizu naivna ekipa. Igrali smo 2012. godine gdje je bila potpuno druga priča. Nisu imali novac, Nikola Prce je čovjek koji je najbolji sportista BiH i skoro sam je odveo BiH na Svjetsko prvenstvo. On sigurno ne bi došao u ekipu koja nije ozbiljna u finansijskom i smislu ambicija. Imaju veliki budžet, bez premca su u svom takmičenju, sve redom pobjeđuju sa 15 razlike i samo se spremaju za evropsko takmičenje. Shodno tome, doveli su španskog trenera, da bi napravili pomak".

Zbog svega, trener crveno-plavih smatra da su šanse podjednake u današnjoj utakmici i dodao da će odluka o putniku u narednu rundu pasti u revanšu u "Boriku".

"Gledali smo neke njihove utakmice, radili analizu i smatram da smo 'tu negdje', da smo podjednakog kvaliteta. Oni su iskusniji, možda i snažniji prema fizičkim predispozicijama, ali mi imamo svoju brzinu, širu klupu i vjerujem da će biti dosta zanimljivo i ništa se oko prolaska u narednu rundu neće znati prije revanša", zaključio je Mikić.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC