• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel je na Kosovu ostvario najubjedljiviju gostujuću pobjedu u Evropi: Mikić tada strijelac, sada trener

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener banjalučkog Borca m:tel Mirko Mikić po drugi put u životu putuje u Peć, gdje će u subotu voditi crveno-plave protiv Besa Famgasa u trećem kolu EHF Evropskog kupa.

 Mondo na Kosovu EHF Evropski kup Besa - Borac Mirko Mikić 2012 2020 igrač trener Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

(Piše: Nebojša Šatara)

Prije osam godina, Mirko Mikić je bio rukometaš crveno-plavih pod trenerskom palicom Zorana Trninića, koji su 2012. godine ostvarili najubjedljivu gostujuću pobjedu u posljednjih 30 godina u Evropi!

Na obje utakmice igrači Borca m:tel su demonstrirali klasu i više nego zasluženo ostvarili ubjedljive pobjede. U dvorani "Borik" bilo je devet razlike za Borac (31:22), dok je u revanšu u Peći, rezultat u korist Banjalučana bio još ubjedljiviji "plus 10" - 22:32.

Možda će vas zanimati

 "Posljednji put kad smo igrali protiv tada Besa Familije, a sada Bese Famgas, ekipa im je bila znatno slabija nego danas. Nisu tolika ulagali u rukomet, porodica Idriz nije ušla sa finansijama, što je više nego očigledno. Sada imaju mnogo kvalitetniji tim sa nekoliko internacionalaca i reprezentativaca svojih zemalja, pa će nama biti sigurno teže nego što je bilo 2012. godine kad sam kao igrač gostovao u Peći, gdje smo zabilježili ubjedljivu pobjedu. Slavili smo na obje utakmice relativno lako i prošli u narednu rundu", rekao je Mikić, koji je prije osam godina bio strijelac tri pogotka protiv Bese.

Rukometaši Bese Famgas su sada mnogo snažniji jer u svojim redovima imaju nekoliko inostranih igrača, reprezentativca Grčke Haralamposa Maljosa, kapitena BiH Nikolu Prcea i Španca Viktora Alonsa Garsiju, a glavni trener je takođe Španac Huan Havijer Kabanjas Lopez.

Ipak, Mikić je dodao da Borac protiv svakog protivnika ide na pobjedu.

"Što se tiče očekivanja za predstojeći duel, naše ambicije su uvijek iste i to je ono što uvijek apostrofiram i pokušavam da naučim svoje igrače, pogotovo ove mlađe, a to je da nije bitno protiv koga igramo već da uvijek idemo na pobjedu. To je jedini ispravan način, čak i protiv mnogo snažnijih ekipa od Bese Famgasa".

Strateg ipak nije želio da prognozira eventualni ishod, naglasivši da su timovi poprilično izjednačeni i da se putnik u narednu fazu neće znati možda i do posljednjeg minuta revanša u dvorani "Borik".

"Teško je u ovom trenutku govoriti o rezultatu, ono što bi nas zadovoljilo je neki povoljan ishod, odnosno pobjeda. Međutim, znamo da igramo protiv jake ekipe i mislim da imaju svoje snage i svoje slabosti, baš kao i mi, te da smo 'tu negdje'. Podjednakog smo kvaliteta, oni imaju nešto višu i iskusniju ekipu, dok smo mi malo brži, poletniji posebno u tranziciji. Igramo sličan rukomet s istim principima. I mi težimo da imamo puno igre '1 na 1' i '2 na 2', slično kao i pećki klub. Ponoviću još jednom, podjednake su ekipe i mislim da će biti neizvjesna borba sve dok ne prođe 120. minut u Banjaluci", zaključio je Mikić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC