• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel otputovao na Kosovo*: Po evropsku pobjedu u "grad košarke" i crnogorskog fudbalera!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Espedicija Borca m:tel krenula je u četvrtak iz Banjaluke na putešestvije do Peći, gdje crveno-plave rukometaše u subotu očekuje prva utakmica trećeg kola EHF Evropskog kupa protiv domaće Bese Famgas.

 Mondo na Kosovu EHF Evropski kup Besa - RK BOrac - Crveno-plavi krenuli u Peć Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

(Piše: Nebojša Šatara)

Voljom žrijeba u rukometaši Borca m:tel u prvom kolu EHF Evropskog kupa igraće protiv kosovske ekipe Besa Famgas.

Banjalučki klub ima neuporedivo veći renome u svijetu rukometa kao nekadašnji evropski šampion i pobjednik IHF kupa, ali ulaskom kapitala porodice Idriz odnosno kompanije Famgas u pećki klub, Besa je angažovala nekoliko sjajnih pojedinaca, među kojima i kapitena Bosne i Hercegovine Nikolu Prcea i s pravom se nadaju da mogu proći u dalje takmičenje.

Možda će vas zanimati

 Crveno-plavima međutim na ruku ide i međusobni dvomeč iz 2012. godine kada su izabranici tadašnjeg trenera Zorana Trninića deklasirali Pećance ili kako je za MONDO rekao Arben Mućoli, trener u stručnom štabu Bese, "rasturili" njegovu ekipu. U dvorani "Borik" bilo je ugodnih devet razlike za Borac (31:22), dok je u revanšu u Peći, rezultat u korist Banjalučana bio još ubjedljiviji "plus 10" - 22:32.

Na tom susretu koji je u posljednjih 30 godina bio najubjedljiviji evropski trijumf Banjalučana igrao je i postigao tri gola aktuelni strateg Borca m:tel, Mirko Mikić, koji je svjestan da ovog puta neće biti nimalo lako, rekavši da su šanse za prolaz u narednu rundu podjednake.

Takvog mišljenja su praktično svi akteri predstojećeg dvoboja u gradu na rijeci Bistrici pod Prokletijama do kojeg će Banjalučani putovati dva dana autobusom.

Banjalučani su krenuli ispred banjalučkog hrama sport, dvorane Borik, a prvi "pit stop", biće u četvrtak predveče u Višegradu. Potom će karavan sa igračima i banjalučkim novinarima, među kojima je i naš izvještač, krenuti do Berana u Crnoj Gori, gdje će prenoćiti i narednog jutra odraditi trening u tamošnjoj dvorani.

Tek poslije treninga, krenuće Mikićev tim na konačnu destinaciju u Peć.

Zanimljivo, grad Peć nije ni u "kosovskim" okvirima prepoznat po rukometu, iako su dugi niz godina apsolutno dominantni već se naziva "gradom košarke" otkako je tzv. Kosovo proglasilo nezavisnost od Srbije. Četiri puta su pećki košarkaši bili šampioni, isto toliko puta finalisti plej-ofa, uz dva osvojena Kupa "Kosova".

Ipak, najpoznatiji sportista iz Peći je fudbaler i to reprezentativac Crne Gore Fatos Bećiraj, koji je ponikao u Besi i tokom karijere branio boje podgoričke Budućnosti, čak tri Dinama (Zagreb, Minsk i Moskva), belgijskog Mehelena i trenutno izraelskog Makabija Netanje.

Svi negativni na korona virus

Svi igrači i članovi stručnog štaba u četvrtak su testirani na korona virus, a rezultati su pokazali da su svi negativni na Covid-19.

Ako zanemarimo podatak da je i supruga legendarnog napadača Crvene zvezde Dušana Duleta Savića porijeklom iz ugledne pećke porodice Rajević, onda ovaj grad nema baš velikih sportskih veličina. Za sada.

Ali, zaslužuju respekt i sigurno se neće predati bez borbe.

P.S. Prije nešto manje od dvije godine Borac je gostovao u Litvaniji, koja se s pravom može nazvati zemljom košarke i nad ekipom Švijese (Svjetlosti) u Viljnusu zabilježio ubjedljivu pobjedu. Simbolično.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Idemo dalje... Nema predaje.... Aj Borac...

Zole

Nadamo se da ce se vratiti uzdignute glave.

Krajina

@Zole Nadam se da ce vratiti Kosovo :D

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC