• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener u stručnom štabu Bese: Borac m:tel nas je prošli put "rasturio", ali sada je sve drugačije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

“Borac je veliko ime i u bivšoj Jugoslaviji, stalno su jedna od najboljih ekipa u BIH, jako ih cijenim i znam da imaju dobar tim”, ocijenio je Arben Mućoli, pomoćni trener Bese u razgovoru za MONDO.

 EHF Evropski kup Besa - RK Borac intervju Arben Mućoli Izvor: Facebook/Besa Famgas

(Piše: Nebojša Šatara)

Jedan od najzaslužnijih za uspon Rukometnog kluba Besa Famgas, protivnika Borca u EHF Evropskom kupu, je Arben Mućoli (Muqoli), koji je s ovim timom u posljednjih nekoliko godina apsolutno dominantan u tamošnjem prvenstvu "Kosova".

S obzirom na ogromnu dominaciju, angažovan je i španski stručnjak Huan Havijer Kabanjas Lopez da pećki klub pokuša da napravi iskorak u evropskim takmičenjima s obzirom da u svojoj istoriji nisu uspijevali da preskoče dva kola u Evropi.

Možda će vas zanimati

 Ove sezone su uspjeli da u EHF Evropskom kupu superiorno eliminišu Bosnu iz Visokog, a sada im slijedi dvomeč sa banjalučkim Borcem m:tel.

"Sa mnom kao glavnim trenerom ostvarili smo sve što se moglo ostvariti na Kosovu, ali nismo bili uspješni u Evropi, pa je španski trener doveden da pokušamo ostvariti nešto više u međunarodnim takmičenjima. A ja mu u tome pomažem", rekao je Mućoli na početku razgovora za naš portal.

Rukometaši Bese Famgas su angažovali i nekoliko inostranih igrača, reprezentativca Grčke Haralamposa Maljosa, kapitena Bosne i Hercegovine Nikolu Prcea i Španca Viktora Alonsa Garsiju, koji su u dva meča deklasirali visočku Bosnu u drugom kolu ovog takmičenja.

Ipak, Borac je veliko rukometno ime i zato je Mućoli s velikim respektom govorio o crveno-plavima iz Banjaluke.

"Poznajem banjalučki tim, ranije smo igrali dva puta međusobno, tada je Borac bio mnogo bolji, ma rasturili su nas! A sada je drugačije i vjerujem da su šanse podjednake. Borac je veliko ime i u bivšoj Jugoslaviji, stalno su jedna od najboljih ekipa u Bosni i Hercegovini, jako ih cijenim i znam da imaju dobar tim. Dobri smo i mi, tako da nema favorita i šanse su 50:50. Što se tiče naših ubjedljivih pobjeda nad Visočanima u prethodnom kolu, to ne može da bude neko mjerilo jer oni nisu trenirali dvije sedmice zbog korona virusa. Fizički nisu bili spremni, zato je bio tako visok rezultat. Da nije bilo toga, ne vjerujem da bismo ih tako glatko pobijedili".

Mućoli se složio da je problem njegovog tima što nemaju konkurenciju u domaćoj ligi, što je ranije za MONDO konstatovao i kapiten "zmajeva" Nikola Prce.

"Besa za razliku od Banjalučana u BiH, nema konkurenciju na Kosovu. U posljednjih sedam godina, možda smo izgubili jednu utakmicu. 'Šetamo' se kroz ovu našu ligu, a sada smo napravili kvalitetniji tim, koji želi da napravi dobre rezultate u Evropi, što je plan našeg sponzora Famgasa. Ali, iskreno, prije žrijeba postojale su ekipe koje sam želio da izbjegnem, a među njima je i Borac iz Banjaluke".

Izvor: Facebook/Arben Muqolli

Prema njegovim riječima, ključ eventualne pobjede njegovog tima leži u defanzivi i brzoj tranziciji iz koje se postižu lagani pogoci.

"Ako mi budemo igrali dobru odbranu, vjerujem da možemo da zaustavimo Banjalučane. Ključna će biti naša odbrana, da li će u subotu imati svoj dan ili neće. Pored toga, moramo da više trčimo od Borca, da budemo brži u tranziciji jer mi se čini da je odbrana Borca snažna, ali malo sporija. Na sreću nismo imali problema s koronom, trenirali smo sve vrijeme i tri mjeseca se spremali za ove utakmice. Tu je naša prednost".

Iako su potpuno dominantni u tamošnjem prvenstvu, kod kuće nisu naročito "popularni" jer se Peć prvenstveno smatra "košarkaškim gradom".

"Istina je da je Peć košarkaški grad i da je košarka broj jedan sport ovdje. Kad su igrali košarkaši sportska dvorana je uvijek bila puna, počeo je malo da se podiže i fudbal, a rukomet je tek na trećem mjestu", naglasio je trener pećkog kluba.

Na kraju nam je poželio dobrodošlicu u Peć...

"Vidjećete da je super naš grad, dobro ćete se provesti ovdje, baš kao što je bilo i 2012. godine. A ko bude bolji, neka pobijedi", zaključio je Mućoli.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC