• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Peto mjesto nas ne zadovoljava, što je jasan pokazatelj da su ambicije Borca porasle

Autori Goran Arbutina Autori Bojan Jakovljević

"Zahvalan sam klubu i stručnom štabu na povjerenju, lijep je osjećaj nositi kapitensku traku, ali to je dodatna odgovornost u narednim mjesecima, nadam se i godinama, da pokažem da sam dostojan toga", poručio je fudbaler "crveno-plavih" Marko Jovanović.

 Marko Jovanović: Peto mjesto nas ne zadovoljava, što je jasan pokazatelj ambicije Borca porasle Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Marko Jovanović već godinu i po nejazmjenjim je šraf u odbrani Borca i jedan je od najvažnijih igrača u timu "crveno-plavih".

Iskusni defanzivac osvrnuo se na sve ono što se dešavalo u proteklih nekoliko mjeseci, prije svega podsjetivši se na evropski put Borca u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Možda će vas zanimati

"Na startu sezone imali smo najvažnije utakmice. Tu mislim na one evropske, gdje je Borac bio učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope. Mislim da je tu ostvaren uspjeh jer prošli smo prvo kolo nakon dugo godina. U utakmici protiv Rio Avea, koja je prošla Bešiktaš i znamo kako je odigrala protiv Milana, odigrali smo sjajno, bili nadomak produžetaka i eventualnog prolaska. S te strane, utisci su sjajni", rekao je Jovanović.

Na domaćoj sceni, Borac je igrao po sistemu "toplo-hladno". Takve partije donijele su mu petu poziciju uoči zimske pauze, mada zaostatak u odnosu na nešto bolje plasirane rivale nije velika.

"Što se tiče Kupa BiH ostvarili smo cilj, a u prvenstvu tu je i dobar i gorak ukus. Kod kuće smo igrali sjajno, nismo izgubili, ali ono što nas ne zadovoljava su gostujuće utakmice. Toga smo svi svjesni. Mnogo poraza i loših igara na strani. Koliko smo kod kuće biti dominantni, toliko smo na gostovanjima bili inferiorni u odnosu na svakog protivnika i to je ono što moramo da popravimo u narednoj polusezoni", naglasio je Jovanović.

Ipak, peto mjesto nije zanemarivo. Treba imati u vidu da je Borac nedavno igrao u nižem rangu takmičenja, te da iz sezone u sezonu napreduje.

"Borac je u vrhu i to je sjajan uspjeh. I peto mjesto gdje smo sada nas ne zadovoljava, što je jasan pokazatelj da su ambicije kluba porasle. Mislim da smo na pravom putu jer sve je to na bod-dva. Idemo da se odmorimo, da provedemo vrijeme sa našim porodicama i da se poslije dobro pripremimo, kako bismo se borili za Evropu, što je naš cilj", istakao je.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Dosadašnje utakmice, ali i stanje na tabeli, jasno pokazuju da je Sarajevo neprikosnoveno. Tim Vinka Marinovića 2020. godinu je okončao bez poraza i na dobrom putu je da odbrani titule koje je osvajao u dvije prethodne sezone.

"Sarajevo je najbolje i to je pokazalo u svakoj utakmici. Zasluženo su tu gdje jesu. Iznenađenje za mene je Široki Brijeg, zbog svih onih dešavanja, korona virusa, bod protiv Tuzle siti, dobili su Željezničar na strani, nama prvi uzeli bod u Banjaluci, dobili sada Zrinjski. Oni su po meni prijatno iznenađenje, iako su godinama među prve tri-četiri ekipe. Tu su još Velež, Zrinjski, tako da biće zanimljivo u narednih šest mjeseci."

Jovanović je bio u prilici da nosi i kapitensku traku Borca. U odsustvu prvog i drugog kapitena, Stojana Vranješa i Saše Kajkuta, predvodio je saigrače tokom nekoliko utakmica, čime je pokazao igračku, ali i ljudsku veličinu.

"Lijepo mi je ovdje. Prihvatili su me Banjalučani, navijači Borca, a ja se trudim da im uzvratim na terenu. Zahvalan sam klubu i stručnom štabu na povjerenju, lijep je osjećaj nositi kapitensku traku, ali to je dodatna odgovornost u narednim mjesecima, nadam se i godinama, da pokažem da sam dostojan toga", poručio je Jovanović na kraju.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Igračina

Marko je igračina, pri tom i ljudska vertikala. Da dođe još dobar trener pa da se pobijemo sa svima u gostima

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC