"NE ŽIVI SE OD ISTORIJE"

U OFK Beograd nisam kročio 5 godina: Zvezdan Terzić pričao o bivšem klubu - možda Zvezdi bude potrebna filijala od juna!

Autor Dragan Šutvić

Generalni direktor Crvene zvezde je govorio o brojnim temama, a jedna od njih su "romantičari".

Izvor: MN Press/Wikipedia

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić imao je veliko obraćanje javnosti na kraju takmičarske 2020. godine.

On je govorio o Geloru Kangi, Dejanu Savićeviću, Draganu Stojkoviću Piksiju, transferima... Ali i o OFK Beogradu!

Tema koja je prethodnih nedjelja bila vrlo aktuelna, jer je OFK Beograd postao amaterski klub koji više nema ni struju ni grejanje na svom stadionu.

Terzić je govorio o klubu koji je nekada predvodio.

"Pet godina nisam tamo kročio. Otišao sam ljut, zbog transparenata i natpisa. Još dvije godine su igrali Superligu. Pominjanje mene je zlonamjerno. OFK zaslužuje da bude superligaš, ali ne može samo pozivanje na grb i tradiciju", počeo je Terzić.

Situacija na Karaburmi je alarmantna, a mnogi pominju da je i stadion potpuno oronuo i da je nebezbjedan za korišćenje.

"Stadion je bio razvaljen i 1997. Vodio sam ga 17 godina, bez dinara pomoći opštine, grada i države. Želimo da im pomognemo jednokratno, ali moraju da se konsoliduju. Imam moralnu obavezu da im pomognem da ponovo budu pravi. Prije svega, pomažem im kao Zvezdan Terzić, a zatim i klub. Možda Grafičar od juna nastavlja sam, a Zvezdi treba filijala", kaže Terzić i time možda nagovještava neke buduće poteze.

"Ne živi se od istorije, tradicije i prazne priče. Klub su ljudi koji rade, vuku i donose energiju. Ako vidim da u klubu postoje "struje", neću učestvovati u pomoći OFK Beogradu", jasno je poručio Zvezdan Terzić.

(MONDO)