• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Zvezdan Terzić otvoreno o svemu o Zvezdi: Zvao sam Duška Tošića, od transfera 130 miliona, založio sam stan zbog plata!
 Zvezdan Terzić otvoreno o svemu o Zvezdi: Zvao sam Duška Tošića, od transfera 130 miliona, založio sam stan zbog plata!

Zvezdan Terzić otvoreno o svemu o Zvezdi: Zvao sam Duška Tošića, od transfera 130 miliona, založio sam stan zbog plata!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Generalni direktor Crvene zvezde zadovoljan sabrao utiske na kraju sezone. Govorio je o transferima, finansijama, igračima koje želi, koji moraju bolje...

 Zvezdan Terzić otvoreno o svemu o Zvezdi: Zvao sam Duška Tošića, od transfera 130 miliona, založio sam stan zbog plata! Izvor: MN PRESS

U Crvenoj zvezdi zadovoljno trljaju ruke na kraju 2020. godine. Posle osvojene titule, evropske jeseni u Ligi Evrope i plasmana u nokaut fazu, u Ljutice Bogdana ističu da su ostvarili planove i da puni optimizma gledaju i ka nastupajućoj, 2021.

U razgovoru sa novinarima, Terzić je rekao da je klub u prethodnih šest i po godina od transfera zaradio 130 miliona evra, da je u državni budžet uplatio 25 miliona i da je za klupsku infrastrukturu uložio sedam miliona.

"Ukupna zarada za skoro sedam godina je 20 miliona evra", rekao je Terzić.

On je podsetio da je Zvezda u njegovmo mandatu osvojila četiri titule, da je četiri godine uzastopno u grupnoj fazi evro-takmičenja, a govorio je i o aktuelnim temama – problemu sa nedisciplinovanim Gelorom Kangom, mladim igračima, ostanku Nemanje Milunovića, povratku Aleksandra Kataija na treninge...

Terzić je potvrdio povratak Slavoljuba Srnića u klub, otkrio da je zvao Duška Tošića da se vrati u klub i razjasnio da Zvezda neće dovesti Birmančevića iz Čukaričkog jer je igrao za Partizan.

"Birmančević je izvanredan igrač, ali je igrao za prvi tim Partizana, pa nećemo ponovo o tome".

Terzić je opomenuo i Milana Pavkova da ne može da se ponaša kao penzioner, da se opustio i da svi u klubu moraju da mu pomognu da se vrati na stari nivo.

U sekciji "Razvoj događaja" pročitajte kompletan tok konferencije.

13:15

Konferencija je završena

13:11

Terzić o OFK Beogradu

"Pet godina nisam tamo kročio. Otišao sam ljut, zbog transparenata i natpisa. Još dve godine su igrali Superligu. Pominjanje mene je zlonamerno. OFK zaslužuje da bude superligaš, ali ne može samo pozivanje na grb i tradiciju. Stadion je bio razvaljen i 1997. Vodio sam ga 17 godina, bez dinara pomoći opštine, grada i države."

13:04

"Pavkov ne sme kao penzioner"

Terzić je govorio i o tome kakva je situacija sa napadačem koji je "srušio" Liverpul.

"Pavkov je tu, trenira. On ima 26 godina, ne može da se ponaša kao penzioner. Malo se opustio, ali moramo da mu pomognemo da se vrati."

13:03

Hoće li Savićević doći na Zvezda - Milan?

"Nemam povratnu informaciju o Savićeviću. Njemu je mesto na toj utakmici. Zvezda je veća od nas, pa sujete stavljamo sa strane", objašnjava Terzić.

13:02

Birmančević je igrao za Partizan, nećemo o tome...

"U pregovorima smo sa Sanogom i Boaćijem, ali je problem sa strancima. Problem je što nam nedostaje brzine.
Birmančević je izvanredan igrač, ali je igrao za prvi tim Partizana, pa nećemo ponovo o tome."

12:59

Zvezda hoće Duška Tošića!

"Tošić može i na štopera i na beka. Treba nam kao igrač i kao ličnost. Rekao sam mu, nemoj da se takmičimo sa Bešiktašom, dođi da ostaviš trag. On je naša želja."

12:58

Srnić stiže sledeće nedelje

"Stanković igra često igra 3-5-2, a Srnić se uklapa u to. Stankoviću se idealno uklapa u sve zamisli i potpisaće narednih dana, samo neke detalje da rešimo", rekao je Terzić o prvom zimskom pojačanju Zvezde.

12:55

"Srbi su skupi"

"Ja volim kreativne igrače koji prave razliku i to tražimo. Tražimo i brzinu, to nam fali. Milojević je insistirao na brzini po bokovima, to su zahtevi modernog fudbala. Limitira nas pravilo o četiri stranca u timu, a Srbi su skupi", priča Terzić o igračima kakve traži Zvezda.

12:54

O trenerima i kontinuitetu

"Svi treneri su bili pravi izbor. I Nenad Lalatović, koji je uradio veliki posao u teškom trenutku, Božović kom je "sever" skandirao ime... To pokazuje stabilnost kluba, ne menjamo na šest meseci nego stajemo iza njih. Prezadovoljni smo Stankovićem koji svaki dan napreduje", priča Terzić o kontinuitetu koji crveno-beli imaju na klupi.

12:50

Terzić o Van La Pari

I bivši igrač Zvezde je bio jedna od tema razgovora, pošto Holanđanin nije uspeo na stadionu "Rajko Mitić".

"Van La para je izvanredan igrač, pet godina je igrao u Engleskoj, PL i Čempionšip. Ko od srpskih igrača to igra?", pita se Terzić.

12:49

Svako ko dođe u Zvezdu je to zaslužio!

"Nijednom za šest i po godina nije doveden igrač u Zvezdu bez znanja šefa stručnog štaba. Bilo kog od igrača sam i ja mogao da stopiram. Svi igrači dovedeni u Zvezdu su to zaslužili. Ali, to ne znači da će se ovde snaći jer je Zvezda teška. Nije lako igrati za Crvenu zvezdu"; objašnjava Terzić.

12:43

Mrkela!

''Ja vam kažem Mitar Mrkela je jedan od najboljih sportskih radnika u Srbiji i najbolji sportski direktor kog je Srbija ikada ima.a Mudar čovek, svestan zahteva modernog fudbala. Proveo je u Crvenoj zvezdi mnogo igračkih godina, a sada je uspešan kao sportski direktor'', obrazložio je Terzić.

12:40

Zvezda se mučila do mog dolaska

''Da budem malo prepotentan, klub se mučio pre nego što sam došao. Sada se podrazumeva da Zvezda bude šampion i igra grupnu fazu evropskih takmičenja. Na tom putu moramo da izbacujemo timove sa daleko većim budžetima. Svakog dana potrošimo 80 hiljada evra, što je za Srbiju previše, a za Evropu premalo'', istakao je prvi operativac Zvezde.

12:38

Transfermarkt

Vrednosti igrača u leto 2014. - 17 miliona

Vrednost igrača u januaru 2020. - 60 miliona evra

Vrednost igrača trenutno - 48 miliona, iako je pad vrednosti zbog korone

12:36

Založio sam svoj stan!

Zvezdan Terzić je otkrio da je, jednom prilikom, stavio svoj stan pod hipoteku kako bi banka pristala da odobri kredit crveno-belima. Od tog novca su isplaćene plate zaposlenima.

12:34

Smanjenje plata!

''Smanjićemo plate igračima. Nismo izuzetak u odnosu na ostale klubove. Prvo smo smanjili plate članovima uprave, da bismo ličnim primerom pokazali kako se treba ponašati. Prepolovili smo plate do narednog leta. Prihvatamo to kao neminovnost. Još u martu meseca smo pričali sa igračima da ćemo uskoro sesti i razgovarati o smanjenju plata. Kad je bilo novca, većini igrača smo povećali ugovore, sada kad nema... Svi delimo sudbinu Crvene zvezde! Pare moramo sami da napravimo, kad ih zaradimo onda ih podelimo'', otkrio je Terzić.

12:30

O Piksiju sve najbolje!

''Piksi je veliko ime, on je obeležio isotriju Crvene zvezde. Bilo kakav komentar na štetu Dragana Stojkovića nije primeren. Ne može Piksi da traži našu podršku da bude selektor, jer mi ne možemo da utičemo na izbor novog selektora. O svima želimo sve najbolje i mislimo im sve najbolje, ali nismo adresa za davanje zvanične podrške'', oktrio je Terzić.

12:27

Fudbalski klub se neće mešati u košarku!

Generalni direktor crveno-belih je demantovao novinske natpise o ulasku u košarkaški klub ljudi iz fudbalske uprave!

''Smatram da se ne treba mešati u ono što ne znate da radite. Ali, fudbalski klub Crvena zvezda je tu da pomogne svim klubovima, kako košarkaškom tako i ostalima iz Zvezdine porodice.''

12:24

Katai!

''Očekujem da se Aleksandar Katai pojavi već na početku priprema za prolećni deo sezone'', rekao je Zvezdan Terzić o zdravstvenim problemima koje ima Zvezdin vezista.

12:24

Milunović ostaje!

Crveno-beli će uskoro potpisati ugovor sa jednim od najboljih igrača u finišu jeseni.

''Sigurno potpisujemo ugovor sa Milunovićem. On se nametnuo kao lider i sigurno ostaje u Crvenoj zvezdi!''

12:22

''Godinama prodajemo i dovodimo bolje!''

''Neka mirno spava zvezdaška javnost'', rekao je Zvezdan Terzić o potencijalnim odlascima nekih od starijih igrača u klubu.

12:21

Mladi ne odlaze!

''Ja mislim, ali ne mogu da tvrdim, da niko od mladih igrača neće napustiti Crvenu zvezdu u januarskom prelaznom roku. Verujem da će oni veću vrednost imati narednog leta, kada odigraju još jednu polusezonu'', istakao je generalni direktor.

12:20

Mladi igrači

''Svi forume i navijače koji se pitaju zašto prodajemo mlade igrače. Tržište ceni samo mlade igrače sa ovih prostora. Njihova percepcija je da kvalitetan igrač ne igra u Srbiji, ako ima više od 24 godine. Ostvarujemo veliki procenat prihoda od transfera, pa ne možemo da računamo da ćemo zaraditi od fudbalera od 25-26 godina'', otkrio je Terzić.

Generalni direktor je zadovoljan ulaskom mladih fudbalera u prvi tim.

''Promovisali smo sedam mladih igrača, na šta smo ponosni. Dejan Stanković je dete Crvene zvezde i prepoznao je šta je bitno klubu. Moralo da forsiramo mlade igrače, uz balans sa onima koji donose kvalitet. Osim sedmorice fudbalera koji su igrali, očekujemo da se u januaru priključe još trojica fudbalera! To su Bačanin, Odada i Stanković, pa ćemo imati deset mladih igrača'', rekao je Zvezdan Terzić.

12:16

Učinak Kange?

''Ne bih se sada izjanjavao o igrama Gelora Kange. To možemo da analiziramo na kraju sezone. Završili smo jesenji deo prvenstva dominantno, Kanga je bio deo tima i ne bih analizirao posebno njegov učinak'', dodao je Terzić.

12:15

Kanga!

''Juče je Mrkela izdao saopštenje. Mi to ne krijemo, desio se nesporazum između Dejana Stankovića i Gelora Kange. Crvena zvezda je transparentan klub koji ima disciplinski pravilnik, po kom će biti kažnjen. Mi smo uvek na strani trenera, ali igrač ima ugovor. Ne možemo raskinuti ugovor sa igračem zbog takve sitnice.''

''Šef stručnog štaba će podneti prijavu, a onda sledi sankcija koja će verovatno biti novčana'', rekao je Zvezdan Terzić.

12:12

Omladinska škola!

Crvena zvezda je raširenom mrežom skauta u svoju omladinsku školu dovela sve najtalentovanije dečake iz Srbije!

Veliki zalog za budućnost kluba biće dečaci koji u narednim godinama treba da postanu prvotimci srpskog šampiona.

12:11

Situacija za naslednike

Generalni direktor crveno-belih otkriva da će, ukoliko nekada napustiti svoju sadašnju funkciju, njegov naslednik imati daleko lakši posao!

12:10

Protivnici

Arsenal, Liverpul, Totenhem, Bajern, Napoli, sada i Milan, samo su neki od protivnika koje je Crvena zvezda izvlačila tokom prethodne četiri evropske sezone!

Spisak rivala stvarno deluje impresivno.

12:09

320 utakmica!

Od kako je Zvezdan Terzić u klubu, Crvena zvezda je osvojila četiri šampionske titule i ide ka petoj!

Za sedam godina, to je veliki rezultat crveno-belih!

12:07

130 miliona evra!

Zvezdin prihod iz inostranstva, tokom prethodnih šest i po godina, je oko 130 miliona evra.

Čak 25 miliona je uplaćeno u budžet Srbije, a sedam miliona je utrošeno na obnavljanje infrastrukture.

Ukupna zarada za skoro sedam godina je 20 miliona evra!

12:06

Zvezdini uspesi su prepoznati van Srbije!

Univerzitet Hajdelberg je pozvao Zvezdana Terzića da bude predavač, zbog uspeha Crvene zvezde.

12:05

Obraćanje je počelo!

Zvezdan Terzić je u na samom početku razgovora podsetio na svoj dolazak u klub 2014. godine, kada je od medija tražio samo vreme koje mu je bilo neophodno da napravi moćnu Crvenu zvezdu!

11:58

Zvezdan Terzić!

Generalni direktor Crvene zvezde obratiće se novinarima u 12:00, a razgovor će se voditi o svim aktuelnim dešavanjima u srpskom šampionu i učesniku nokaut faze Lige Evrope.

UKRATKO

  • Zvezda imala uspešnu jesen
  • Evropsko proleće, lidersko mesto u prvenstvu, povećan koeficijent...
  • Crveno-beli danas igraju protiv Rada u Kupu Srbije
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije