POJAČANJE!

Voša je zbog njega dovela Lalatovića, a sad su tandem: Predstavljen projekat "Vojvodina 2024", ko će biti trener?

Autor Nebojša Šatara

"Sigurno je prva opcija za priču".

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić/MN Press

Vojvodina je pre tačno pet dana počela pripreme za nastavak sezone, a za sada jedino pojačanje koje je "stara dama" dovela jeste sportski direktor Milan Kosanović.

Značajna funkcija bila je upražnjena praktično godinu dana, pošto saradnja sa Nikolom Lazetićem nije tekla po planu, a posle duge potrage rukovodstvo Vojvodine odlučilo je da na mestu sportskog direktora zaposli čoveka koji vrlo dobro zna šta je novosadski klub.

Dobro je poznato kakve uspehe je pravio u Omladinskoj školi Vojvodine, a potom se etablirao u stručnom štabu Veljka Paunovića, potom i Vladana Milojevića.

Vojvodina mu je zadala zanimljiv zadatak i angažovala ga je posle dogovora oko buduće sportske filozofije kluba, a koja kaže da u naredne tri godine žele da se okrenu proizvodnji i "stavljanju u izlog" igrača iz nekada uspešne akademije, dok paralelno beleže dobre rezultate...

Tako je praktično najavljen projekat "Vojvodina 2024".

"Proveo sam sedam godina u Vojvodini, bio sam trener mlađih selekcija i na kraju koordinator. Iz te generacije je bilo pet svetskih prvaka sa Novog Zelanda. Slažem se da je bilo turbulencija, izgubio se protok igrača iz akademije… Sa zadovoljstvom sam prihvatio ponudu da postanem sportski direktor i da sa te pozicije utičem na razvoj kluba", kazao je Kosanović u prvom obraćanju tokom kog je saopšteno da je sa njim potpisan ugovor na dve i po godine uz opciju produžetka za još jednu sezonu.

Ispričao je i do sada nepoznatu anegdotu...

"Pre oko godinu i po dana sam uradio prvi posao na poziciji sportskog direktora - dao sam sugestiju ljudima koji su me tada upitali za trenera, rekao sam da je Nenad Lalatović najbolji izbor i pokazao se kao jedan od najboljih stručnjaka u zemlji", naveo je Kosanović.

Izvor: MN PRESS

"Ta saradnja može biti samo bolja i kvalitetnija za Vojvodinu i nadamo se da ćemo postizati sve bolje rezultate".

Upravo je Nenad Lalatović doneo trofej Kupa na "Karađorđe", a tokom jeseni je bilo nezadovoljstva, spominjao se odlazak na zimu, sada na leto.

"Obaviće se razgovori sa njim, znate da je politika kluba najviše zavisi od šefa stručnog štaba i videćemo tada njegovi planovi i naši. Svaki dobar trener je dobrodošao i sa njim ćemo obaviti razgovore. Sigurno je prva opcija za priču", kazao je Kosanović uz poruku da potpuno razume i trenere i njihovu želju za daljim razvojem.

"Dočekali smo čoveka koji neće imati lak zadatak da uporedo vodi poziciju prvog tima i da uz usku saradnju sa Lalatovićem napravi rezultate, a da sa oba oka gleda i ka našoj akademiji. Vi znate da je njegova uža specijalnost i da je jedan od najboljih stručnjaka u našoj zemlji kada je u pitanju rad sa mladim igračima i prepoznavanje njihovog talenta", rekao je predsednik Samardžić.

Hrabre ga rezultati u Omladinskoj školi, ali poručuje da može i bolje da radi u budućnosti, dok je kratko govorio i o mogućim dolascima i odlascima igrača.

"Plan postoji, napravljen je sa ljudima iz kluba. Pojedina mesta treba da se pojačaju i tu pre svega mislim na mesto centralnog napadača. Potrebno je da Mrkaić ima konkurenciju, to su igrači sa drugačijim motoričkim sposobnostima, a možda se okrenemo i strancima. Mislim da Vojvodini fali brzine u ovom trenutku i to je najveći problem", dodao je novi sportski direktor.

Spominjalo se da za Sinišu Saničanina postoji ponuda Bešiktaša.

"Svaki dan stižu ponude u klub, Saničanin je interesantan, reprezentativac, prosudićemo da li ćemo ga prodavati. Trudićemo se da napravimo proizvod koji zadovoljava tržište. Za Saničanina ima ponuda, a igrač mora da bude zadovoljan uslovima gde ide".

Od mlađih igrača istakao je Zukića, Topića i Devetka, dodao da će Mirić, Toroman i Puškić biti pozajmljeni u Kabel, dok ostaje da se vidi kakav je plan sa Vukašinom Bogdanovićem.

Dodao je i da bi voleo da se više čuje za momke iz njihove škole, pre svih za Kabića, Novevskog i Majstorovića, dok je posebno zahvalan i rukovodstvu koje je kupilo najsavremeniju opremu kojom će pratiti razvoj fudbalera.

(mondo.rs)

Tagovi