Fudbal

Bivši zvezdaš namjestio gol za dramu na "Maradoni", ali Napoli ide dalje!

Autor Goran Arbutina

Inter i Napoli mučili su se u osmini finala Kopa Italije, ali oba favorita prošla su u četvrtfinale Kopa Italije u kojem ćemo gledati "Derbi Dela Madonina"!

Empoli's Nedim Bajrami celebrates after scoring his team's first goal during the Italian Cup round of 16 soccer match between Napoli and Empoli, at the Diego Armando Maradona stadium in Naples, Italy, Wednesday, Jan. 13, 2021. (Alessandro Garofalo/LaPresse via AP)
Izvor: Tanjug, Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Inter se mučio u Firenci, Napoli na stadionu "Dijego Armando Maradona" u Napulju, ali obje ekipe izborile su četvrtfinale Kopa Italije.

U njemu ćemo gledati "Derbi Dela Madonina“ pošto je na Milanovu pobjedu protiv Torina nakon penala u utorak, dan kasnije Inter uzvratio pobjedom 2:1 protiv Fiorentine, i to poslije produžetka!.

 Antonio Konte promiješao je karte u Firenci, ali je nakon izjednačenja Kuamea, koji je "poništio“ vodeći gol Vidala iz penala odlučio da pošalje na teren svog najboljeg napadača – Romelua Lukakua.

Kada su svi već pomislili da će meć otići u penale, Belgijanac je pogodio u 119. minutu i rastužio Nikolu Milenkovića i Dušana Vlahovića.

Drama je viđena i na stadionu "Dijego Armando Maradona“ gdje se drugoligaš Empoli dva puta vraćao protiv Napolija.

Nekadašnji član Crvene zvezde, asistirao je Nedimu Bajramiju za njegov drugi pogodak kojim je Empoli izjednačio na 2:2.

Navijači Napolija u tom trenutku vjerovatno su bili bijesni na Đenara Gatuza koji je nekolicinu standardnih igrača ostavio na klupi, međutim, sve brige riješene su u 77. minutu kada je Petanja pogodio za konačnih 3:2.

Napolitanci će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Rome i Specije, a zna se i da će im gostovati, ko god prođe dalje.

KOPA ITALIJA - OSMINA FINALA:

Milan - Torino 0:0, penalima 5:4

U srijedu:
Fiorentina - Inter 1:2 poslije produžetka (0:0)

Napoli - Empoli 3:2 (2:1)

Juventus - Đenova (20.45)

U četvrtak:
Sasuolo - SPAL (17.30)
Atalanta - Kaljari (21.15)
U utorak, 19. januara:
Roma - Specija (21.15)
U četvrtak, 21. januara:
Lacio - Parma (21.15)