Povreda ili narušeni odnosi?

Roma bez kapitena u narednoj utakmici: Džeko se sukobio sa Fonsekom?

Autor Nebojša Šatara

Roma će u subotu ponovo igrati protiv Specije, ovoga puta u okviru 19. kola italijanske Serije A, ali bez kapitena Edina Džeke kojeg je izostavio trener "vučice" Paolo Fonseka.

Izvor: Tanjug, Fabio Rossi/LaPresse via AP

Nakon eliminacije iz Kopa Italije, Rimljani će imati priliku da se osvete Speciji već u subotu u prvenstvenom dvoboju, ali na meču neće biti kapitena Edina Džeke, potvrdio je strateg Rome, koji je naglasio da je u pitanju povreda.

"Na žalost, imamo nekih problema s Pedrom i (Henrikom) Mktarijanom, koji su upitni za meč. Džeko je dobio udarac i sigurno neće biti spreman za sutrašnju utakmicu", rekao je Fonseka.

Međutim, ove Fonsekine riječi pod upitnik su stavili italijanski mediji koji su naveli da postoje ozbiljne sumnje u narušene odnose između Džeke i Fonseke.

Navodno, kako je prenio list "Republika", odnosi između Džeke i Fonseke su zahlađeni još od kraja prošle sezone kada je Roma ispala od Sevilje u Ligi Evrope. Kapiten Bosne i Hercegovine je navodno tada doveo u pitanje trenerove odluke tokom utakmice, a za posljedicu svega dobio je odriješene ruke da pređe u Juventus.

Taj transfer je kasnije propao, ali neslaganje je ostalo a sada je ponovo izbilo u prvi plan nakon što su Džeko i Lorenco Pelegrini tražili od Fonseke povratak Đanluke Gombera, koji je dobio otkaz jer je proglašen krivim što je trener odradio šest izmjena umjesto dozvoljenih pet u duelu sa Specijom. 

Taj meč je naknadno, iako završen sa 2:4, registrovan zvaničnim rezultatom 0:3 zbog Rominog amaterizma.

Italijanski mediji odavno pišu da se Fonseki zbog serije loših rezultata ozbiljno drma trenerska stolica i ne bi bilo iznenađenje da bude otpušten iz rimskog kluba.

(mondo.ba)