• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma ELIMINISANA: "Vučica" izborila produžetak nakon 0:2, ostala sa devetoricom, pa poklekla u 107. i 119. minutu!

Autor Dragan Šutvić

Šta smo sve vidjeli na Olimpiku...

 Kopa Italija 2020 2021 Roma Specija 2 4 Izvor: Tanjug/Fabio Rossi/Lapresse via AP

Šest golova i po dva penala i crvena kartona – bilans je večerašnjeg okršaja osmine finala Kupa Italije između Rome i Specije!

Sjajan meč smo gledali na Olimpiku, a mjesto među osam najboljih je, poslije nestvarnog raspleta, izborio debitant u Seriji A:

ROMA – SPECIJA 2:4 (1:2)
/Pelegrini 43 penal, Mkitarjan 73 - Galabinov 6 penal, Saponara 15, 119, Verde 107/

Možda će vas zanimati

Branilac trofeja Napoli je teškom mukom prošle nedjelje stigao do četvrtfinala, a večeras mu je preostalo samo da sazna ko će mu biti rival u borbi za polufinale.

Mnogi su očekivali da će o putniku u polufinale odlučivati "Derbi Sunca", ali mnogo se večeras na rimskom stadionu pitala i Specija i zasluženo izborila svoje drugo četvrtfinale Kupa u ovom vijeku!

Katastrofalno je meč počeo po "vučicu", koja je poslije prvih 15 minuta zaostajala dva gola za Specijom. Bila su to, ujedno, i jedina dva udarca gosta ka rolu Rimljana u prvom poluvremenu!

U šesnaestercu Rome prvo je oboren Đulio Mađore, dosuđen je penal koji je Bugarin Andrej Gabadinov pretvorio u gol, dok je samo nekoliko minuta kasnije Rikardo Saponara golom krunisao sjajnu akciju svog tima.

Izvor: Tanjug/Luciano Rossi/LaPresse via AP

Bila je Roma u tim trenucima u nokdaunu, ali je uspjela da se izdigne – i uvede meč u produžetke.

Prvo je krajem prvog dijela Lorenco Pelegrini oboren pred golom Specije, a kada je dosuđen penal, preuzeo je odgovornost i pogodio za 1:2, da bi u 73. minutu deseti gol u sezoni postigao Henrik Mkitarjan.

I jedni i drugi imali su u finišu meča prilike da u "regularnih" 90 minuta završe posao, ali se Borha Majoral i Roberto Pikoli nisu snašli u ključnom trenutku.

Ako je već pomenuti početak meča bio loš za Romu, šta tek reći za prve minute prvog produžetka, kada je rimski tim ostao bez dva igrača!

Prvo je Đanluki Manćiniju pokazan drugi žuti karton, dok je samo par sekundi kasnije van igre zbog direktnog crvenog kartona morao i prvi golman Pau Lopez.

Izvor: Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP

Čuvar mreže Rimljana je, u želji da interveniše van šesnaesterca, promašio loptu i oštro startovao na protivničkog igrača. Mjesto među stativama zauzeo je treći golman Daniel Fuzato, koji je početkom ove godine vraćen sa pozajmice iz Žil Visentea, zbog ranije povrede prvog golmana Antonija Mirantea.

Uz takav rasplet stvari, plasman u četvrtfinale bio je "nemoguća misija"!

Romi, jednostavno, nije bilo suđeno da se nađe u četvrtfinalu – nade da će se tamo naći pokopali su joj Danijele Verde (da se doda "so na ranu", dijete Rome i čovjek koji nikad nije dobio pravu šansu u prvom timu) i već spomenuti Rikardo Saponara, drugim golom na meču, poslije sjajnog lob-udarca...

Inače, već za vikend, Roma će imati šansu da se revanšira Speciji za ovaj bolan poraz jer će dva tima sastati u redovnom kolu Serije A...

A da li će "vučica" ima snage za to?

KUP ITALIJE – osmina finala

Roma – Specija 2:4 (nakon produžetka)

21. januar:

Lacio – Parma

Odigrano ranije:

Sasuolo – SPAL 0:2

Atalanta – Kaljari 3:1

Fiorentina - Inter 1:2 (nakon produžetka)

Napoli - Empoli 3:2

Juventus - Đenova 3:2 (nakon produžetka)

Milan - Torino 5:4 (nakon penala)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC