Kakav je izbor?

Tim decenije, a u njemu "otpisani" i penzioner: Napadački trio je strašan, a tu su Hrvat i legenda koja igra u Japanu!

Autor Bojan Jakovljević

Objavljeno je kojih su to 11 najboljih fudbalera u prethodnoj deceniji.

Izvor: Profimedia

U prethodnim nedeljama Međunarodna federacija za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS) je delila nagrade! 

Lionel Mesi je proglašen za najboljeg kreativca u prethodnoj deceniji, a na listi najboljih strelaca na osmom mestu našao se i jedan Srbin! Bilo je i upitnih odluka, pa je tako Feliks Brih nekako uspeo da bude proglašen za najboljeg sudiju decenije, a sada je obljavljen i najbolji tim u prethodnh 10 godina. 

U njemu se našao i jedan fudbaler koji je odavno u penziji. Filip Lam je zauzeo mesto desnog beka, iako ne igra od 2017. godine kada se povukao. 

Neki fudbaleri su na izmaku karijera, poput Andresa Inijeste koji je u Japanu ili Marsela koji je "otpisan" u Real Madridu i igra sve manje posle dolaska Ferlana Mendija. Ipak, oni su svojim partijama u prethodnim godinama itekako zaslužili svoje mesto u timu. 

Na golu je mesto zauzeo Manuel Nojer, koji i u poznim godinama pokazuje zavidnu formu, a u odbrani su pored Lama i Marsela Serhio Ramos i Virdžil Van Dajk, koji je uspeo da se nađe u timu iako je do 2018. godine igrao u Groningenu, Seltiku i Sautemptonu. 

Vezni red pored Inijeste čine Toni Kros i Luka Modrić, koji je jedini Balkanac na listi. A u napadu nije bilo previze dileme, pored nezaobilaznih Kristijana Ronalda i Lionela Mesija tu je neverovatni Robert Levandovski, koji je u prethodnoj sezoni uspeo da bude bolji čak i od ove dvojice!

Tagovi