• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeziva igra sudbine im odnijela živote: Svi su tek došli u klub, dio ekipe krenuo ranije zbog ograničenja

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi predsjednik angažovao svoj avion da pomogne mladićima

 Jeziva igra sudbina im odnijela živote: Svi su tek došli u klub, dio ekipe krenuo ranije ograničenja Izvor: Printscreen/YouTube

Strašna sportska tragedija odnijela je šest života. U padu aviona u Brazilu poginula su četvorica fudbalera, pilot i predsjednik kluba.

Kao da ova činjenica nije dovoljno strašna, tragedija nekako postane veća kada se zna da su sva četvorica fudbalera bili jako mladi i da su ovog januara došli u klub kao pojačanja. Predsjednik kluba je imao samo 32 godine.

Možda će vas zanimati

Poginuli su igrači Lukas Prašedes, Markus Molinari, Ranule i Giljermo Noe. Svi oni su došli u januaru kao pojačanja. Poginuo je i predsjednik Lukas Meira, kao i pilot Vagner.

Prašedes je 13. januara napunio 23 godine, igrao je lijevog beka, a bio je u klubovima Patrosinense, Kapivarijano, 15. Novembar, Botafogo-PB i druge.

Golman Ranule je imao 27 godina. Bio je specijalista za situacije jedan na jedan. On je 2017. bio šampion pokrajine Espirito Santo sa Altetiko Itapemirimom, a te sezone je izabran za najboljeg golmana takmičenja.

Molinari je takođe imao 23 godine. Igrao je u sredini terena, istakao se u mladom timu Araša Esporte i bio je jedan od najboljih strijelaca te ekipe. On je sin Marinja, nekadašnjeg napadača Atletiko Mineira. On je kao pojačanje trebalo da bude predstavljen u ponedjeljak.

Giljerme Noe imao je 28 godina i bio je jedan od najiskusnijih u ekipi. Za Palmas je igrao 2019. i klub je tada bio pokrajinski prvak u svom rangu.

Predsjednik Meira je imao 32 godine, bio je biznismen, a bio je i kandidat za zamjenika gradonačelnika grada Palmas. Politiku je napustio iz ličnih razloga.

Avion je pripadao porodici Lukasa Meire. Oni su danas krenuli ranije zbog letačkih ograničenja, pošto u delegaciji svakog kluba trenutno mogu da budu samo 23 osobe, zbog čega je ova petorka krenula mnogo ranije.

Ova tragedija neće pomjerati ostale mečeve takmičenja.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC