POGLEDAJTE!

Luksuzna svadba Partizana sa 500 zvanica: Suma se ženio 10 dana, morao je da poštuje mnogo običaja! (VIDEO)

Autor Nebojša Šatara

Gvinejac je otkrio kako to izgleda u njegovoj zemlji.

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

Fudbaleri Partizana su posle zimske pauze odradili pripreme u Beleku i sada su spremni za nastavak sezone predstojeće subote protiv Napretka.

Zimsku pauzu igrači su koristili na najrazličitije načine, a možda i najzanimljiviji je onaj Sejdube Sume - Gvinejac se oženio na luksuznom venčanju u svojoj domovini!

Fudbaler Partizana je otkrio kako je sve izgledalo u Gvineji, kada se tokom desetodnevnog venčanja oženio svojom dugogodišnjom partnerkom Bintu Berete.

Suma je objasnio kako izgleda kultura Gvineje i koja pravila su on i njegova supruga morali da poštuju tokom njihovog venčanja.

"Znate, svaka kultura ima svoja pravila. Ceremonija mog venčanja je počela 18. decembra i završila se 27. decembra, tako da smo cele nedelje imali nešto da radimo. Posle toga smo imali obavezu da narednih 10 dana poštujemo običaje, da budemo kod kuće i da nigde ne idemo", otkrio je Suma za YouTube kanal FK Partizan.

"Jedan od običaja se zove "prvi ručak moje žene", kada moja porodica i svi moji prijatelji dolaze na ručak koji ona sprema i to je najvažniji običaj. Posle toga, ona mora sve svoje stvari koje ima u roditeljskoj kući da spakuje i preseli se kod mene. Zatim sledi davanje poklona, tako da ima puno običaja koje moramo da ispoštujemo."

Suma je otkrio da je bilo teško planirati njegovo venčanje zbog korona virusa, pa je na njemu bio smanjen broj zvanica - na 500. Gvinejac se pohvalio i da je na svom venčanju nosio posebnu odeću posebno dizajniranu za njega.

"Videli smo da ne možemo da imamo venčanje kao svi ostali, već volimo da uradimo nešto drugačije i posebno. Otišli smo na vebsajt za dizajniranje i tamo smo odlučili šta je najbolje za nas. Naša odeća je bila posebno pravljena za taj događaj. Dizajnirali smo i njenu i moju odeću kakvu niko do tada nije imao u mojoj zemlji", rekao je Suma o venčanju sa Bintu, koja nikada nije posetila Srbiju.

Ipak, ona potiče iz zemlje koja jako dobro poznaje Beograd, pošto su njeni deda i baba svojevremeno otvorili prvu ambasadu Gvineje u našoj zemlji. Suma je otkrio i da voli i da peca i da kuva, a pogledajte kako je sve to izgledalo:

Sejduba Suma o venčanju i kulturi Gvineje
Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

(mondo.rs)