SPREMNI ZA NAPREDAK

Partizan planirao dolazak napadača, ali ga ostavio za ljeto: Stanoje o "podmazanom" timu i odbijenoj ponudi

Autor Dragan Šutvić

Strateg crno-bijelih otkrio koji igrači su mogli da napuste klub, ali su na kraju ostali u Humskoj.

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

Vrijeme je - Partizan se u subotu vraća takmičarskom fudbalu.

Nastavlja se Superliga Srbije, a i tim Aleksandra Stanojevića će željeti da protiv Napretka nastavi seriju pobjeda s kraja 2020. godine.

Partizan je prošlu godinu okončao sa osam uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima, a protiv Kruševljana će u Humskoj "pucati" i na devetu.

Pripreme su gotove, vrijeme je za ono pravo - takmičarsku tenziju koju donosi imperativ pobjede na svakoj utakmici.

"Svi smo zdravi sem malog Stevanovića, koji ima problem sa ramenom. Jedva čekamo da počnemo. Napredak je klub sa tradicijom, nezgodan za Partizan. Igrali su na pripremama sa malo golova. Znamo da je prva utakmica uvijek teška i zato moramo da se fokusiramo", počeo je Stanojević obraćanje pred prvi proljećni susret njegove ekipe.

Partizan u subotu u 17.00 dočekuje Napredak na stadionu u Humskoj, a poslije priprema se uvijek postavlja pitanje koliko je tim unaprijeđen u prethodnom periodu.

"Dobro smo 'podmazani'. Zadovoljan sam, sve smo odradili i vidjećemo da li škripi kad počnu utakmice. Za sad je bilo baš, baš dobro. Unaprijeđeno je što je skoro svaki igrač podigao nivo forme za 30%. Dobili smo veći fond igrača koji mogu da konkurišu za mjesto u timu. To nam je najveći napredak. Imali smo 5-6 igrača koji nisu bili u ritmu... Pojačali smo intenzitet u fazi odbrane i u fazi napada. Ali vidjećemo, takmičarske utakmice nam uvijek donose neke nove stvari", oprezan je strateg crno-bijelih.

Stanojević ističe da je Partizan mogao da dovede nova pojačanja, ali da nije bilo potrebe za tim jer nije bilo ni odlazaka.

"Mi smo veliki broj igrača doveli pred kraj prelaznog roka na ljeto. Očekivali smo možda i da će neki igrači otići, bilo je najave da će i Zdjelar otići i za Sumu je bilo nekih ponuda, ali klub nije htio da ga pusti. Imali smo čak jednog napadača kojeg smo ostavili sad za jun, i jednog igrača za zadnjeg veznog smo imali. Nećemo da gomilamo igrače... Neki su se podigli, Štulić se podigao, Bajbek ulazi u ritam. Suština je da niko nije otišao, od stranaca pogotovo", objašnjava Stanojević.

On je istakao da igrači koji su bili sa reprezentacijom na turneji po Sjevernoj Americi, među kojima su i Slobodan Urošević i Aleksandar Popović, još uvijek nisu 100% adaptirani i da će biti u konkurenciji, mada nisu spremni za prvi meč.

"Što se tiče Filipa Stevanovića, on tamo nije ni otišao, nije uopšte ni trenirao. Počeo je polako da trenira. Ne znam kada će moći, nadamo se uskoro, iznad njega je znak pitanja."

Stanojević se osvrnuo i na novopridošlog Nikolu Terzića iz Čukaričkog, koji je prethodnih šest meseci proveo na pozajmici u IMT-u.

Izvor: FK PARTIZAN

"Hendikep je što nije sa ekipom prošao pripreme. Mi smo iskreno rečeno njega očekivali u junu, tad mu je isticao ugovor. Njegova velika želja, da je on insistirao, njegov lični zahtjev da to već sad bude da dođe nas je iznenadila iskreno rečeno, tako da od njega očekujemo da ne žurimo s njim, da se adaptira, pa tek onda od juna... Preporučila ga je lakoća postizanja golova. Okej, slabija je konkurencija nego u Superligi, ali odlično ih je postizao. Koristi se lijevom nogom, što je i nama važno jer na bočnim igračima među mlađim fudbalerima nemamo ljevonogog igrača."

Stanojević je istakao i koja dvojica igrača su najbliža da zauzmu mjesto "bonusa" u startnoj postavi, kao i čime je obično najzadovoljniji kada je u pitanju igra Partizana.

"Štulić se tek sad oporavio, propustio je dio, tako da su bliži startnom mjestu Nemanja Jović i Sveta Marković. Zadovoljan sam ako stvaramo šanse, ako smo opasni i direktni. Realizacija dolazi sa samopouzdanjem, možda ćemo onda sa tim samopouzdanjem i lakše pobeđivati. Najvažnije je da stvaramo šanse, pa nek i pobjeđujemo jedva", zaključio je Aleksandar Stanojević.

(MONDO)