Auh, kakav meč!

Žoze i veliki Karlo nam podarili meč godine: Devet golova, preokreti i 120 minuta atomskog fudbala!

Autor Bojan Jakovljević

Magija FA kupa na delu, ovakav meč se ne viđa!

Izvor: Tanjug/AP/Martin Rickett/Pool

Kakav smo meč gledali na "Gudison parku"!

FA kup je opet dokazao da u njemu ima magije, a Everton je nakon 120 minuta igre savladao Totenhem sa 5:4! 

EVERTON - TOTENHEM 5:4 (3:2)
/Kalvert-Luin 36, Ričarlison 38, 68, Sigurdson 43 (pen), Bernard 97; Sančez 3, 57, Lamela 45+3, Kejn 83/

Dok su neki drugi mečevi FA kupa bili manje uzbudljivi, ovaj je zaista bio neverovatan. Sve je počelo kada je štoper Sparsa Davinson Sančez dao gol na samom početku meča, a onda su neko vreme mreže mirovale. 

Potom je na scenu stupio Gilfi Sigurdson. On je prvo asistirao Kalvert-Luinu za izjednačenje, potom je Ričarlison preokrenuo, a onda je Sigurdson pogodio iz penala.

Ne, to nije bilo sve u prvom poluvremenu pošto je ekipa Žozea Murinja u poslednjim momentima sudijske nadoknade u prvom delu uspela da postigne gol za 3:2. 

A odnda je u drugom delu usledio preokret! Sančez je izjednačio golom u 57 minutu. Vođstvo Evertonu vratio je Ričarlison, opet na asistenciju Sigurdsona, ali je na sedam minuta pre kraja Hari Kejn pogotkom poslao meč u produžetak! 

Tako je opet arhitekta uspeha Evertona bio Islanđanin. Asistirao je ovoga puta za Bernarda i na kraju je posle 120 minuta atomskog fudbala i devet golova Everton prošao dalje. 

U ostalim mečevima Lester je pogotkom Kelečija Ihenača u poslednjim momentima meča savladao Brajton, dok je Šefild junajted nastavio svoj uspon forme i dobio je Bristol 1:0 posle penala koji je realizovao Bili Šarp. Mančester siit je dobio Svonsi 3:1.