Borba!

Pančev i Dejo potpisali za Partizan, on ih ubijedio da se predomisle: Vječiti se borili, na kraju jedan čovjek presudio!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda je na kraju došla do titule šampiona Evrope i svijeta, a pitanje je da li bi uspjela bez njih dvojice.

Izvor: MN PRESS

Vladimir Cvetković je jedna od najvećih legendi Crvene zvezde. Ostavio je trag u dva sporta, bio sjajan košarkaš, a onda kao rukovodilac donio najveće uspjehe u istoriji kluba crveno-bijelima. 

On se gostujući na TV Arena sport pričao o svojoj bogatoj karijeri, a počeo je sa jednom zanimljivom anegdotom vezanom za košarkašku karijeru. 

"Imao sam taj šut unazad sa jednom rukom. Poslije su mi rekli da je trener Novickog stvarno igrao protiv mene i da je on to tačno ubacio Novickom. I sad kad pogledam neke moje utakmice i pogledam Novickog, to je isto”, prisjetio se legendarni Cvele. 

Kao sportski direktor Zvezde doveo je preko 160 igrača na "Marakanu", ali svi najviše pamte jedno ime - Dragan Stojković Piksi.

"Bez obzira na to što je Zvezda bila veliki magnet, velike peripetije su kada se dovodi veliki igrač. Jer si u to vrijeme imao jedan veliki Partizan, kao i druge velike klubove Dinamo, Hajduk, Vardar, Olimpiju, Osijek, koji su svi htjeli dobre igrače. Kada se pojavi neko vanserijski kao Piksi mi smo imali veliku bitku, jer je u svakoj upravi bilo pitanje ko će prevagnuti – Zvezdaši ili Partizanovci. Jer u svakoj upravi pored tog kluba navijaju za Zvezdu ili Partizan. Skoro godinu dana smo se borili, da bi na kraju doveli Piksija", istakao je Cvetković.

Piksi je na kraju u finalu Kupa evropskih šampiona igrao protiv Crvene zvezde, a za crveno-bele su nastupali Darko Pančev i Dejan Savićević. Njih dvojica su u jednom trenutku imala dogovor sa Partizanom, ali je uprava Zvezde ipak uspjela da ih dovede!

"To su dva slučaja koja su netipična. U to vrijeme predsjednik upravnog odbora Zvezde bio je Miša Slepčević, direktor robnih kuća. On je uspio svojim vezama i autoritetom, da Pančeva i Dejana Savićevića, koji su već bili potpisali za Partizan, preobrati na Zvezdu. To je bilo čudo da dva igrača takve klase, takve vrijednosti sa već potpisanim ugovorima pređu u najvećeg rivala", iskren je Cvetković. 

Vladimir Cvetković - Teme do Arene
Izvor: YouTube/Arena sport TV

(MONDO)