• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" se danas okupljaju u Rigi: Bez pritiska na Grke i Bugare

Autor Dragan Šutvić

Reprezentacija BiH još ranije je obezbijedila plasman na Eurobasket

 BiH košarka kvalifikacije Eurobasket 2022 posljednje dvije utakmice Izvor: Anadolija/Stringer

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupiće se danas u Rigi, gdje će odigrati preostala dva susreta u kvalifikacijama za Eurobasket 2022. godine.

Dio reprezentacije otputovao je sinoć u Beograd, odakle danas kreće put Rige gdje će se sastati s ostalim članovima reprezentacije.

Možda će vas zanimati

Reprezentacija BiH već je osigurala plasman na EP, tako da preostala dva meča neće imati rezultatski značaj za tim Vedrana Bosnića.

"Imamo taj luksuz da smo već uspjeli da se kvalifikujemo za EP što nam omogućava da pružimo priliku i odgovornosti igračima koji je nisu imali u prva dva 'prozora'. Nažalost, u Rigi nećemo moći računati na našeg kapitena Miralema Halilovića koji je operisao vilicu prije par dana, kojem želimo brzi oporavak i povratak u reprezentaciju. Milošević i Atić su dobili poštedu u ovom prozoru zbog iscrpljenosti i povreda, na tim pozicijama želimo dati više prostora nekim drugim igračima. Musa kao igrač Efesa i Evrolige nije dobio zeleno svjetlo kluba za ovaj 'prozor' što je i očekivano obzirom na situaciju odnosa između FIBA i Evrolige", poručio je ranije selektor Vedran Bosnić.

Reprezentacija BiH u posljednja dva meča u kvalifikacijama igra protiv Grčke (20. februara) i Bugarske (22. februara).

Spisak bh. igrača za završni prozor kvalifikacija za Eurobasket u Rigi čine: Džon Roberson (Estudijantes), Sani Čampara (Split), Muhamed Pašalić (Bosna Rojal), Karlo Matković (Mega Sokerbet), Amar Alibegović (Virtus Bolonja), Aleksandar Lazić (Mornar), Adin Vrabac (Krka), Emir Sulejmanović (Tenerife), Tihomir Vranješ (Zrinjski), Haris Delalić (Čelik), Kenan Kamenjaš (Spars), Amar Gegić (Spars), Ajdin Penava (Mons), Darko Talić (Igokea), Jure Zubac (Široki), Ismet Sejfić (Sutjeska) i Nedim Buza (Spars).

(mondo.ba/agencije)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BHF

Bitno je da se odrade utakmice bez povreda i sve super.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC