Nakon više od mjesec dana

"Džeko će biti starter, ali bez kapitenske trake": Trener Rome pred Bragu

Autor Nebojša Šatara

Portugalski trener Paulo Fonseka potvrdio da će Edin Džeko poslije više od mjesec dana zaigrati u početnoj postavi Rome.

Izvor: (Tanjug, AP Photo/Andrew Medichini)

Nakon što je potvrdio da su zakopane "ratne sjekire" sa kapitenom Bosne i Hercegovine, Paulo Fonseka je istakao da će Edin Džeko večeras od 18.55 protiv Brage biti u startnoj postavi Rome.

Džeko će istrčati večeras na stadionu "Munisipal de Braga"!

Kapiten "zmajeva" će biti u početnih 11 prvi put poslije gradskog derbija protiv Lacija prije nešto više od mjesec dana.

Od tada su uslijedili sukobi Džeke i Fonseke, koji su okončani oduzimanjem kapitenske trake centarforu BiH, ali i pomirenjem, što je potvrdio Fonseka, a prenijeli italijanski mediji.

Portugalski stručnjak je najprije istakao da je predstojeći meč specijalan za njega jer je bio jako srećan dok je radio u Bragi.

"Osvojio sam i trofej, imam u Bragi mnogo prijatelja i jedva čekam da ih vidim", izjavio je Fonseka i onda potvrdio da će Džeko biti starter.
"Da, Edin se vraća u startnih 11, ali neće biti kapiten. Traka će oko ruke biti kod Brajana Kristantea", dodao je Portugalac.

Utakmica između Brage i Rome u okviru šesnaestine finala Lige Evrope igra se u četvrtak uveče s početkom u 18.55 časova.

(mondo.ba)