Junak!

Borjan je Zvezdin evropski rekorder: Branio 51. put i prestigao legendu crveno-bijelih!

Autor Bojan Jakovljević

Najviše nastupa u evropskim takmičenjima.

Golman - Milan Borjan.
Izvor: MN PRESS

Mnogi će reći da je upravo on najzaslužniji za dobre evropske nastupe Crvene zvezde. Ono gdje nema dileme je broj tih utakmica. Milan Borjan (33) je rekorder!

Sinoć je po 51. put branio za Crvenu zvezdu na međunardnoj sceni i time je za jedan meč nadmašio doskorašnji rekord. Njega je godinama držao Vladimir Petrović Pižon, četvrta Zvezdina zvijezda i prava klupska legenda!

Počelo je u ljeto 2017. godine, a od tada reprezentativac Kanade rođen u Kninu nije propustio nijedan nastup crveno-bijelih na evropskoj sceni. Impresivne brojke dovoljne su za rekord!

''Ponosan sam što sam dio Zvezdine istorije. Učiniću sve da nastavimo da je pišemo i narednih godina'', rekao je kapiten crveno-bijelih.

Od dolaska iz bugarskog Ludogoreca Borjan je nastupio na preko 160 utakmica Crvene zvezde. Između ostalog branio je i u dvije grupne faze Lige šampiona, dvije grupne faze Lige Evrope, kao i u dva evropska proljeća crveno-bijelih.

Visoko pri vrhu liste nalaze se još neki igrači iz trenutnog tima Crvene zvezde. Milan Rodić je do sada sakupio 43 nastupa u Evropi, što ga stavlja na treće mjesto, dok je Marko Gobeljić šesti sa 38 evropskih utakmica.

RANG LISTA:

  • 51 - Milan Borjan
  • 50 - Vladimir Petrović
  • 43 - Milan Rodić
  • 41 - Dušan Savić
  • 39 - Jovan Aćimović
  • 38 - Marko Gobeljić