Kraj karijere

"U Srbiji sam upoznao hladnoću i drugu realnost": Bio je Zvezdin najbolji Brazilac, ali su mu povrede završile karijeru!

Autor Bojan Jakovljević

Jedan od najboljih Brazilaca koji su nosili dres Zvezde oprostio se od fudbala.

Izvor: MN PRESS

Nekadašnja "desetka" Crvene zvezde oprostila se od fudbala! 

Brazilac Evandro Gobel, najveći adut Roberta Prosinečkog dok je sedeo na klupi crveno-belih, oprostio se od fudbala u 34. godini, a to je objavio putem društvenih mreža. 

Gobel je u Crvenu zvezdu stigao 2011. godine i to mu je bio prvi klub van rodnog Brazila, a za jednu sezonu u crveno-belom dresu je odigrao 35 mečeva i postigao 13 golova. 

"Nije lako da se prestane sa nečim što si radio čitavog života i sa svim srcem. Ipak, pogled unazad mi govori da mi je karijera bila kompletna i da sam srećan zbog nje. Moja ljubav prema fudbalu je počela veoma rano, krenuo sam koracima moga oca Osmaira koji mi je bio uzor, kao i moj deda Cezar Paulista", započeo je sa svojim oproštajem Brazilac. 

On je detaljno pretresao sve poteze u svojoj karijeri, pa se tako dotakao i Crvene zvezde. Nije mu bilo lako u Beogradu...

"Prvo internacionalno iskustvo mi je bilo u Crvenoj Zvezdi iz Srbije, gde sam upoznao drugu realnost i susreo se sa mnogim izazovima, kao što su hladnoća i daljina od moje kuće", ispričao je Evandro. 

Kada je odlazio iz Crvene zvezde posle samo jedne sezone isticao je da je problem novac. Tek je stigao u Evropu, ali finansije su bile problem. 

"Porodica mi je na prvom mestu, rastajem se sa Zvezdom da bi i mojim ukućanima bilo bolje. Nisam ni na koga ljut. Bilo mi je lepo u Beogradu, zavoleo sam i grad i klub. Zauvek ću pamtiti navijače", rekao je on tada.

Posle Crvene zvezde potpisao je za Eštoril u Portugalu, a nakon dve jako dobre sezone u tom klubu kupio ga je Porto. Uspeo je da dogura i do Premijer lige koju je igrao sa Halom 2016/17, a karijeru je završio u rodnom Brazulu igrjaući za Santos i Šapekoense. Povrede su ga pratile tokom cele karijere, a sada je u oproštajnom pismu podvukao da mu je žao što upravo zbog problema sa povredama nije dao više u svojoj karijeri. 

Srbija mu je za vreme igranja u Zvezdi dala i pasoš, a i danas ostaje jedan od najboljih Brazilaca koji su ikada nosili dres crveno-belih, Da je ostao duže ostavio bi dublji trag, ali je u sezoni 2011/12 bio vođa tima i najbolji igrač. Sa crveno-belima je osvojio jedan kup.