Evo ko će biti struka

Četiri legende i Japanac, to je Piksijev tim: Stručni štab "orlova" je kompletan, stigao i čovek od povjerenja iz Azije!

Autor Bojan Jakovljević

Dragan Stojković Piksi je imenovao svoj tim!

Izvor: MN PRESS

Dragan Stojković je novi selektor "orlova", potvrđeno je konačno iz Fudbalskog saveza Srbije.

On je odmah poslao snažnu poruku i poručio da će tim morati da "gine za dres" pod njegovim vođstvom, a dok ne dobijemo prvi spisak reprezentativaca, tu je sastav stručnog štaba. 

Ranije se pisalo da je želja nekadašnje "desetke" reprezentacije da Saša Ilić bude u stručnom štabu i to se obistinilo. Legenda Partizana će pomagati legendi Crvene zvezde i biće pomoćni trener. Uz njega će pomoćni treneri biti još dvojica bivših reprezentativaca, ali iz redova crveno-bijelih.

U pitanju su Goran Đorović i Bratislav Živković. Obojica su u karijerama bili defanzivci, Đorović je stigao do 49 nastupa za nacionalni tim, a Živković je šest puta nosio dres nacionalnog tima. 

Direktor selekcije biće kao što je i najavljivano Stevan Dika Stojanović, a Piksi je iz Azije doveo svog čovjeka od povjerenja. Kacušito Kinoši, čovjek sa kojim je sarađivao u oba kluba u kojima je radio i sa kojim je radio na čak 278 mečeva! 

Stručni štab Srbije

Goran Đorović – trener Saša Ilić – trener Bratislav Živković – trener Goran Čumić – trener golmana Kacušito Kinoši – kondicioni trener Nebojša Stamenković – trener analitičar Nemanja Filipović – tim menadžer

Sa golmanima će raditi Goran Čumić, a uz tim će biti analitičar Nebojša Stamenković, kao i tim menadžer Nemanja Filipović. 

Stojković će raditi sa provjerenim stručnjacima, a sa mnogima je tokom karijere već sarađivao. Njegov prvi spisak fudbalera bi trebalo da izađe u petak, a do tada - čekamo! 

Za sada je ono čemu su se mnogi nadali zvanično, a cilj je jasan. Odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar 2022. godine.