• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Đoković je savršen igrač" - on je 2007. sve predvidio: Otkriven tekst star 14 godina, Amerikanac je odmah rekao Novaku!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbolji teniser svijeta već dugo dominira svjetskim tenisom, a ima i onih koji su to i te kako očekivali!

 "Đoković je savršen igrač" - on je 2007. sve predvidio: Otkriven tekst star 14 godina, Piter Bodo Izvor: Profimedia/AFP PHOTO /VINCE CALIGIURI / TENNIS AUSTRALIA

"Novak Đoković je savršen teniser!" Ovu rečenicu moguće da ste čuli mnogo puta i moguće je da je mnogo onih koji to zaista misle.

Ali jedan čovjek je to mislio još davne 2007. godine, i prije nego što je Srbiju uhvatio "teniski talas" i manija za danas najboljim teniserom svijeta!

Možda će vas zanimati

Da je Novak Đoković danas već i najbolji teniser svih vremena ima mnogo onih koji će to reći. Novak je izjednačio rekord Rodžera Federera sa 310 nedelja na prvom mjestu ATP liste, a već narednog ponedjeljka, taj rekord biće i oboren.

Upravo zbog toga, američki novinar i autor Piter Bodo riješio je da se podsjeti svog teksta od prije ravno 14 godina, kada je na masters turniru u Indijan Velsu 2007. gledao tada još uvijek 19-godišnjeg Đokovića.

Njegov zaključak bio je jasan - "On je savršen igrač!"

Bodo u svom tekstu za "Tennis Channel" govori da nije mnogo znao o Đokoviću kojeg je riješio da bliže i sa većom pažnjom pogleda na meču koji je Nole igrao protiv Žilijena Benetoa. Đoković je u tom meču slavio 6:3, 6:1, a na kraju je stigao do finala turnira gdje ga je porazio Rafael Nadal.

Morao je da sačeka na prvi trofej do Majamija te godine, a Đoković danas ima 36 trofeja na mastersima, više nego ijedan drugi teniser.

Evo šta je Bodo tada pisao o Srbinu, između ostalih stvari:

"Servirajući za set, Đoković je 'pao' na 0:40, kada je uslijedio glasan urlik. Ovo kao da mu je pomoglo, jer je dva sljedeća poena osvojio snažnim 'insajd-aut' forhend vinerima. Ovo je jedan kul momak", počeo je Bodo.

"On je emotivan momak, ali nekako, to nikada ne utiše na njegove udarce. Đokovićev servis je prava ljepota, smrtonosan kao ujed kobre. To je servis koji je jako sličan onom servisu Pita Samprasa, samo možda malo sporiji", opisivao je Amerikanac.

U tekstu je analizirao Novakove poteze poput pravog teniskog trenera, a onda su uslijedili hvalospjevi.

"Poslije meča, otišao sam razmišljajući da sam upravo gledao Savršenog Igrača, pa sam pomislio šta koji đavo, možda bih i mogao da mu to kažem. ATP me je spojio sa Đokovićem, a najviše sam želio da od njega saznam kako je momak sa tako malo pristupa vrhunskom teniskom treningu i resursima koji su za to potrebni uspio da ima igru koja je čistija od djetetovog tanjira poslije špageta."

Bodo je upitao još te 2007. šta misli o tome da je baš on savršen teniser?

"Ne mogu da kažem da sam savršen igrač. Niko nije savršen i mislim da imam dosta toga da popravim", rekao je Novak Amerikancu, koji je potom na samom kraju teksta poentirao:

"Možda on nije savršen, ali on je spektakularno talentovan igrač kojeg njegov perfekcionizam neće zaustaviti. I to je najsavršenije koliko neko može da bude."

Nije to bilo loše predviđanje o Novaku, zar ne?

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC