• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak obara rekorde, Nadal poručuje: Titule su prolazne, nije to najvažnije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Kralj šljake" nema više žar za pobjedom kao nekad

 Novak Đoković obara rekorde, Rafael Nadal poručuje: Titule su prolazne, nije to najvažnije! Izvor: YouTube/vamosrafelnadal

Ponovo se pojavljuje već "otrcano", dobro poznato pitanje koje se postavlja Novaku Đokoviću, Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu - Kada će u penziju?

"Bik sa Majorke" ponovo je podigao prašinu povodom napuštanja teniske karijere. Sada se ta tema povela jer je Rafa odustao od dva turnira. Najprije od Roterdama, a onda i od Akapulka oko koga se i dalje vodi polemika da li ne ide zbog toga što organizatori za njega nemaju novac ili ne može zbog povrede.

Možda će vas zanimati

Nadal je riješio da se oglasi i po ko zna koji put utiša deo javnosti koja misli da je vrijeme da se legendarni Španac penzioniše.

"Nemam planove da se penzionišem. Dok sam zdrav i sposoban da se takmičim, nastaviću da uživam u svom teniskom životu i dalje, 100 odsto. Tako ja vidim sport", poručio je trenutno drugi teniser svijeta kome se ta pozicija "ljulja" jer će da je preuzme Danil Medvedev ukoliko uđe u finale turnira u Roterdamu.

Dok talentovani Rus hrli ka drugom mjestu, Rafa je miran i drži se toga da mu je najvažnije da je on dobra osoba, a titule su kako je rekao prolazne.

"Najvažnija stvar je da budeš zapamćen kao dobra osoba, na kraju, to je najvažnije. Titule, momenti za sjećanja prolaze, sve prolazi. Ali osoba koja ste vi i koja ostaje u pamćenju, to je najvažnije", zaključio je Nadal.

Dok Rafi titule prestaju da budu važne, Novak Đoković približava se rekordima. Osvojio je 18. grend slem trofej i sada ima samo dva manje od Nadala i Federera.

Sa druge strane čini se da je i forma na Noletovoj strani jer su i on i Rafa na Australijan openu igrali povrijeđeni. Španac je "ranjen" stigao samo do četvrtifinala dok je srpski as u još gorem stanju došao do rekordne devete titule na prvom grend slemu u sezoni.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC