Fudbal

Bivši igrač Partizana crvenio u Londonu! Atletiko nemoćan, Lacio se predao u Rimu - Leva ''ovjerio'' u Minhenu!

Autor Dragan Šutvić

Poznati su svi učesnici četvrtfinala u Ligi šampiona!

Izvor: Tanjug/AP/Matthias Schrader

Magao je Orsato već u 35. minutu da odsvira kraj na meču Čelsija i Atletiko Madrida, niko ne bi ni primijetio da se više ne igra. Iako je od tog momenta Madriđanima bilo neophodno da postignu dva gola kako bi izbori prolaz u četvrtfinale, četa Dijega Simeonea nije uspjela da uradi ništa!

Istina, nisu puno pokazali ni prije nego što je Hakim Ziješ realizovao sjajan kontranapad u kom su učestvovali Kai Haverc i Timo Verner, najzaslužniji ljudi za ovaj gol.

Ne samo da je uspio da odbrani minimalnu prednost iz prvog meča, Čelsi je i drugom pobjedom nad španskom ekipom vrlo lako stigao među najboljih osam timova kontinenta.

Posao je olakšao Stefan Savić, koji je zbog udaranja laktom u grudi Antonija Ridigera dobio crveni karton u posljednjim minutima meča na Stamford bridžu.

Kada je Čelsi imao stvari pod kontrolom, igrača više i razbijenog rivala naspram sebe, Emerson je postavio konačnih 2:0! Ponovo je to bila kontra Plavaca, a Kristijan Pulišić je sjajno uposlio saigrača.

Još lakše je u četvrtfinale stigao Bajern. Oni su skoro cijeli posao odradili u prvom meču, kada su u Rimu, na gostovanju Laciju, stekli prednost od 4:1. Nakon malo više od pola sata igre Robert Levandovski je sa bijele tačke potvrdio tu prednost.

Na 2:0 u Minhenu povisio je rezervista Čupo-Moting, a počasni gol za goste bio je delo Marka Parola. Italijanski tim uspio je tek da se časno oprosti od elite za ovu sezonu.

Potrebno je dodati da je sa kapitenskom trakom oko ruke Rimljane večeras predvodio Sergej Milinković-Savić, najbolji igrač Lacija i jedan od najbitnijih igrača za fudbalsku reprezentaciju Srbije.

Ranije su plasman među osam najboljih timova Evrope obezbijedili Liverpul, Mančester siti, Borusija Dortmund, Pari Sen Žermen, Real Madrid i Porto.

Žrijeb za četvrtfinale biće održan u petak, 19. marta od 12 časova, a prvi mečevi igraju se tek 27. i 28. aprila.

Revanši su na programu sedam dana kasnije.

(MONDO)