Fudbal

Široki Brijeg dočekuje "zahuktali" Olimpik: "Dobra atmosfera poslije Sarajeva, želimo da je sačuvamo"!

Autor Dragan Šutvić

Širokobriježani će na startu trećeg premijerligaškog kruga dočekati "vukove", koji su se poslije dvije pobjede u isto toliko posljednjih kola u potpunosti vratili u borbu za opstanak

Izvor: Promo/FK Sarajevo

Široki Brijeg će prvu utakmicu u posljednjem, trećem krugu m:tel Premijer lige BiH odigrati u nedjelju, na stadionu Pecara, gdje će od 17 časova ugostiti zahuktali sarajevski Olimpik.

Trener Toni Karačić istakao je, u najavi utakmice, da je raspoloženje u ekipi nakon pobjede protiv Sarajeva dobro i da spremni dočekuju ovaj susret s Olimpikom.

"Uspjeli smo kvalitetno da se spremimo, regenerišemo za ovu utakmicu i atmosfera je izuzetno dobra. Očekujem dobru predstavu protivnika, ali sigurno je da je naša želja da na ovu pauzu odemo sa pobjedom. Na takav način se pripremamo i nadam se kvalitetnoj igri s naše strane", rekao je Karačić.

Strsteg Širokobriježana osvrnuo se i na kadar kojim raspolaže pred meč sa "vukovima".

"Kartonirani su Begić i Marko Jurić, a Majić je zaradio povredu u utakmici protiv Sarajeva. Dobra vijest je da se Zakara priključio normalnim treninzima i biće sigurno u konkurenciji za ovaj susret, a i Božo Musa je počeo da trenira. Imamo još dva dana i nadam se da ćemo ih imati na raspolaganju za nedjeljnu utakmicu. Svi ostali igrači su u kadru."

Izvor: FENA/Filip Kožul

Dobrom rezultatu nada se i Jure Obšivač, jedan od najiskusnijih igrača u redovima Širokog Brijega koji je zbog dobre igre u derbiju protiv Sarajeva u mnogim medijima uvršten u ekipu kola prošlog vikenda.

"Mislim da kao ekipa igramo veoma dobro. Što se tiče ove utakmicem dolazi nam neugodan protivnik, ali mi znamo svoj kvalitet i ako pokažemo pravi pristup, smatram da pozitivan rezultat neće izostati. Mislim da će utakmica biti teška i moramo da budemo maksimalno koncentrisani jer ova pobjeda protiv Olimpika bi nam jako mnogo značila", istakao je Obšivač.

Široki Brijeg je trenutno na drugom mjestu sa 41 bodom, dok je Olimpik pretposljednji sa 19.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 23. kolo

Subota:

Velež – Radnik (17.00)

Borac – Mladost (17.00)

Zrinjski – Sloboda (19.00)

Nedjelja:

Sarajevo – Krupa (15.00)

Široki Brijeg – Olimpik (17.00)

Željezničar – Tuzla siti (17.00)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(mondo.ba/agencije)