• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mladost po konceptu slična Širokom Brijegu": Maksimović pred treću fazu prvenstva - "Ne dam da ikoga potcijenimo!"

Autor Dragan Šutvić

Crveno-plavi će sutra ugostiti Kakanjce, u prvom od posljednjih 11 premijerligaških kola

 m:tel Premijer liga BiH 23. kolo Borac Mladost Maksimović najava Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri Borca sutra na Gradskom stadionu, sa početkom u 17 časova, dočekuju Mladost iz Doboja kod Kaknja, na startu treće, odlučujuće faze m:tel Premijer lige BiH.

Crveno-plavi u posljednjih 11 kola ulaze kao četvrtoplasirani tim šampionata i učesnici polufinala Kupa BiH, dok su Kakanjci na mjestu broj devet i do kraja sezone ih očekuje mukotrpna borba za opstanak u bh. fudbalskoj eliti.

Možda će vas zanimati

"Mladost je ekipa koja, volim da kažem, dosta slična Širokom Brijegu, iako to tabela ne govori. Međutim, razvijaju isti koncept mladih igrača, imaju par dobrih pojedinaca u Hirošu, Hadžiću, Sadikuu, Beganoviću... Imaju i trenera koji malo drugačije gleda na fudbal nego što se gleda u BiH, koji voli da igra otvorenije, da se nadigrava. Sa druge strane, mi u ovu utakmicu ulazimo poslije dva jako dobra rezultata i, možemo reći, dvije jako dobre utakmice. Stoga, očekujem da budemo sutra maksimalno motivisani, očekujem da igrači budu raspoloženi, orni i da na reprezentativnu pauzu odemo u jednom dobrom raspoloženju", rekao je trener Borca Marko Maksimović na današnjoj konferenciji za novinare.

Stanje po pitanju igračkog kadra se, ističe Maksimović, polako popravlja.

"Bićemo jači za Dejana Uzelca, koji je odradio suspenziju od jedne utakmice. Isto tako, mnogo je bolja situacija što se tiče Bojana Pavlovića i nadamo se da ćemo moći da računamo na njega. Juče je odradio trening, danas imamo još jedan, pa ćemo vidjeti. Van stroja su Jovo Lukić, Đorđe Milojević i Marko Jovanović, s tim da imamo i Milana Šikanjića, koji još nije zaliječio povredu koju ima. Svi ostali su spremni za meč. Dujaković je tu, i protiv Širokog Brijega i protiv Radnika je ušao u igru. Potrebno mu je još vremena za oporavak, tako da pravog Dujakovića očekujemo tek poslije reprezentativne pauze. Nadamo se da će i sutra dobiti određene minute, oporavak ide dobro, pri kraju je, ali smo i oprezni jer je još važnije da poslije pauze imamo skoro pa kompletan roster na raspolaganju."

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U posljednje dvije utakmice Borac je upisao dva trijumfa – na Pecari u četvrtfinalu Kupa BiH, te na Gradskom stadionu protiv Radnika u 22. kolu. Da li je sada, u određenoj mjeri, spao pritisak sa leđa?

"Mogu da pričam da li je meni lakše, za igrače ne mogu da govorim, to morate da pitate njih. Što se mene tiče, definitivno se nije ništa promijenilo jer cilj trenerskog posla nije da pobijediš jednu utakmicu. Sa te strane, razmišljam isto i poslije Olimpika i poslije Veleža i sad poslije ove dvije utakmice, čak sam i oprezniji nakon ovih uspjeha. Ne smije da dođe do bilo kakvog opuštanja. U Borcu je normalno da pobjeđuješ, kad izgubiš, da te kritikuju, jednostavno klub je takav. Znamo kakav je klub sad, kako funkcioniše i šta su ciljevi. Ako su ciljevi najveći, mi nemamo puno prilika da budemo loši. Možda tokom godine jednom ili dva puta možemo da budemo ispod nekog nivoa, sve ostalo moraš da budeš fokusiran maksimalno da bi ostvario ciljeve. Šta to znači? Vidjeli ste i sinoć Totenhem protiv Dinama... Malo 'spustiš', ljudi čekaju 'kao zapete puške' i bude 3:0, gotovo... Daleko od toga da želim da poredim našu sa tom utakmicom, ali definitivno je da niko ne smije da se potcijeni ni najmanje. Igrali smo i mi protiv Šahtjora, razlika u kvalitetu je velika i očekivano je da bude 4-5 golova razlike za Šahtjor, pa mi odigramo dobro jer su oni možda nas potcijenili. Ne dam da moja ekipa ikoga potcijeni. Niko nam neće ništa pokloniti, u to sam siguran", istakao je Borčev strateg.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 23. kolo

Subota:

Velež – Radnik (17.00)

Borac – Mladost (17.00)

Zrinjski – Sloboda (19.00)

Nedjelja:

Sarajevo – Krupa (15.00)

Široki Brijeg – Olimpik (17.00)

Željezničar – Tuzla siti (17.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC