• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 "Onakvu Srbiju više nećete gledati": Piksi se prvi put obratio Srbiji - Pitali su me zašto zovem Mitra!
 "Onakvu Srbiju više nećete gledati": Piksi se prvi put obratio Srbiji - Pitali su me zašto zovem Mitra!

"Onakvu Srbiju više nećete gledati": Piksi se prvi put obratio Srbiji - Pitali su me zašto zovem Mitra!

PROČITAJTE I OVO

PROČITAJTE I OVO

Novi selektor reprezentacije Srbije prvi put se obratio medijima i govorio o mnogim temama.

 "Onakvu Srbiju više nećete gledati": Piksi se prvi put obratio Srbiji - Pitali su me zašto zovem Mitra! Izvor: YouTube/Fudbalski savez Srbije/printscreen

Dragan Stojković Piksi je posle dugo čekanja seo na klupu reprezentacije Srbije, a ovog petka je prvi put govorio pred medijima.

Legendarni fudbaler je tokom polučasovne konferencije konkretno i direktno odgovarao na mnoga pitanja, a čitav tok konferencije pogledajte klikom na karticu "razvoj događaja" gde vas očekuju njegovi odgovori o taktici, napadačima prevaspitavanju, stanju u FSS.

Od Piksija se očekuje da "orlove" odvede na Svetsko prvenstvo u Kataru, a prve izazove imaće već krajem ovog meseca kada u Beograd stižu Irska (24. mart) i Portugal (27. mart).

Novi selektor odlučio je da se odrekne pojedinih fudbalera, tako da na spisku nije bilo prostora za igrače poput Luke Milivojevića, Adema Ljajića ili Aleksandra Kolarova, dok su tu i neka nova imena kao što su Ivan Ilić ili Uroš Račić.

Tok konferencije pratite klikom na karticu "razvoj događaja".

12:03

"Nije bolelo iako bih više voleo da su novinari ispred mene, ali mislim da će biti vremena i drago mi je da ćemo sarađivati", rekao je Stojković i zaključio:

"Hoćemo da obradujemo naciju!"

Konferencija za medije je završena.

12:01

TREMA?

"Tremu nemam zaista, ako bih u ovim godinama i s ovim iskustvom imao - ne bih se bavio ovim poslom. Osećam veliku čast i zadovoljstvo da svoju zemlju reprezentujem na način koji hoću, svi će morati da budu maksimalno fokusirani", rekao je Stojković.

"Kašnjenje na meč? Vodićemo računa o tome, satnica mora da se ispoštuje, znamo da su sankcije rigorozno i neodgovorno je plaćati kazne za to".

12:00

O KOKEZI

"Situacija nije prijatna, ali smo u svakodnevnom kontaktu i sve funkcioniše na najbolji mogući način, sve je mirno. Ne želim da se drugačije gleda i radi, želim mir i potpunu koncentraciju da su igrači spremni za sve", rekao je Stojković.

"Sve vanfudbalske stvari koje se dešavaju nemaju veze s fudbalom ili ja grešim. Fudbal nije u centru zbivanja tih nekih stvari koje nisu prijatne".

11:58

NE BIH TRPEO TO!

Muslin je rekao da nije više selektor kada je odbio da mu "sastavljaju" spisak.

"Prvo, ne bih čekao tri godine da kažem nešto tako, kažem kako bih ja reagovao, a druga stvar istog momenta bih obavestio javnost. Seo bih ovde i rekao svima da ne bih više da radim ovaj posao jer imam pritiska, rekao bih ime i prezime, javnost bi sve znala. Ja ne bih trpeo te stvari, ako su bile - u mojoj situaciji se neće desiti. Neka probaju, pa da vidimo dokle ide ta granica".

"Mislim da sam bio jasan".

11:55

ZAŠTO TEK SAD PROMOCIJA?

"Nisam ja predsednik i potpredsednik, ne odlučujem ja o svemu", nasmejao se Piksi.

"Znamo šta se desilo i specifičnost te situacije nas je naterala da spustimo tu tenziju i da vidimo šta i kako. Nije bio momenat, a mislim da se mediji neće ljutiti, samo nemojte o politici da me pitate - tu nisam ekspert. Izvinjavam se ako je neko povređen time".

"Nije bilo namere da se izbegnu mediji, desile su se stvari koje nisu prijatne i to je to, ali sačuvana je mirnoća i FSS funkcioniše bez problema".

"Šta će biti u bliskoj budućnosti to niko ne zna, ali ja sam maksimalno fokusiran na utakmice i naša koncentracija je u tom smeru", rekao je Piksi.

11:54

DEBI ZA SRBIJU?

"Bio je to novembar 1983. na Maksimiru, Toza Veselinović je veliki šarmer i gospodin, kad sam ga prvi put video bio sam zaleđen. Rekao mi je mali uđi i pokaži im!", dodao je Piksi.

11:54

Koga biste uzeli iz reprezentacije 1998?

"Jokanović, možda!", rekao je Piksi.

11:53

O ZVEZDI I PARTIZANU

"Domaći fudbal nije na sjajnom nivou iako iz FSS rade na poboljšanju uslova, regularnosti, ali ne igra to fudbal nego igrači - kvalitet je takav kakav je i Zvezda i Partizan odskaču u Superligi. Ovo što sam pratio, a nisam puno, da prvi i treći razlika 20 bodova, onda je jasno...", poručio je Piksi.

"Ubeđen sam da nisam pogrešio u spisku, a ne znači da nećemo pratiti".

11:51

IGRAJU SLABIJE U REPREZENTACIJI?

"Možda neće igrati, ne znam", opet se nasmejao Piksi rekao je na pitanje o Kostiću i Sergeju.

"Igraju na zavidnom nivou koji nas oduševljava u klubu, a u reprezentaciji sa ove distance mogu da kažem da mogu daleko bolje u reprezentaciji. Ako misle da je to prava stvar kako igraju i prave se rezultati, onda okej onda mi ne znamo o čemu se radi. Ali, verujem da oni to znaju".

"Nije to kritika, da se razumemo, ima tu dosta igrača koji mogu više i bolje, zato sam tu".

Izvor: YouTube/Fudbalski savez Srbije/printscreen

11:48

VASPITAVANJE?

"Recite mi koji su - odmah idu kući. Obećavam da će odmah da se vrate sa torbom kući. Ima puno priča, tračeva, a kao prvo - svi koji su bili ranije i koji su sada ovde - apsolutno poseduju patriotski duh i ne verujem da ima kalkulacija u njima da danas neće da igraju, a sad hoće. Bilo je stvari za analizu u prošlosti, ali po tom pitanju ne bi smeli da rade te stvari jer ću biti rigorozan ako neko pokuša da radi nauštrb reprezentacije", poručio je Piksi.

11:45

O NAPADAČIMA

"Baš lepa pitanja i koja sam očekivao", rekao je Piksi.

"Mitrovića cenim i smatram da ono što je do sada uradio za državni tim je impresivno. Nema sumnje da će probiti tu brojku od 38 golova, tu je blizu, naravno svi smo svesni toga. Mora da povrati samopouzdanje i tu sam ja kao podrška. Ako ćemo pošteno da pričamo, u poslednja dva-tri meseca možemo da izračunamo koliko je igrao. I pored male minutaže ja sam ga stavio na spisak jer mnogo me pitalo zašto zoveš Mitrovića kad ne igra i to sa pravom pitanju. Ja verujem u njegovu igračku moć, to je moje opredeljenje, on je u nokdaunu posle penala, ali sada mu je potrebna podrška i ja ću mu je dati".

"Ja sam ga stavio na spisak i to treba da se poštuje, biće on onaj stari".

"Lepo zvuči tandem Mitrović i Jović, ako zadovoljava javnost ja ću im izaći u susret ako to donosi nešto ekipi. Vlahoviću se smeši lepa karijera, a u svom godištu je sjajan. Ne treba previše da čita novine i gleda Instagrame", dodao je Stojković. 

"Nije loše da svu trojicu stavimo u špic i javnost bi bila oduševljena, hajde videćemo".

11:42

SEDAM BODOVA IZ TRI MEČA?

"Ja sam ukalkulisao devet bodova, ne razmišljam o sedam ili tri, samo devet. Ne znam koliko ćemo osvojiti, ali mi moramo da budemo spremni da svaki meč idemo na tri boda. To je cilj, hoćemo pobedu. Ko ti bre garantuje da ćeš dobiti Azerbejdžan? Luksemburg će biti najteža utakmica u grupi, zapamtite šta sam rekao", rekao je Stojković.

11:41

KO JE KAPITEN?

"Ako bude igrao Tadić - on će izvoditi penal. Što se tiče kapitena, tim je najvažniji i timski duh mora da nas krasi i to se odnosi na klub, ali državni tim je bitniji. Svi su kapiteni, znam ko će biti, ali dajte da sačekamo da dođu - to ću im ja saopštiti u ponedeljak posle večere", rekao je Piksi.

11:38

TAKTIKA?

"Ha-ha, ala medije interesuje sistem!", nasmejao se Piksi.

"Imam u glavi ideju, ali sistem nije toliko važan. Bitniji su principi svakog sistema, da li ih igrači koriste na pametan način, a svaki sistem ima svoje mane i vrline. Ako neko kaže da je sa tri igrača štopera bio najslabiji deo, a pobedimo 5:0, onda zašto bi to bio najgori deo? Mislim da iz svakog sistema možeš da izvučeš maksimum. Ja ću se opredeliti za formaciju koja će nam doneti dobru igru, nebitno je u ovom trenutku".

"Nikakva garancija nije da ćete pobediti da li ćemo igrati sa tri ili četiri pozadi".

"Moramo da budemo organizovani, to je moj cilj i uspećemo u tome".

11:35

IRSKA?

"Oni su kvalitetni, ne treba da ih potcenimo, moramo da budemo fokusirani... Očekujem da budemo bolji, to se podrazumeva, bićemo bolji nego što je to bilo u bližoj prošlosti", rekao je Piksi i kazao da bez obzira na vremenske uslove očekuje da to njegovi igrači prevaziđu.

"Što se tiče Škotske i toga da smo medicinski fenomeni, i dalje to mislim, ali to je više bila metafora, a u da toj muci nađemo nešto i vremena da se nasmejemo".

"Niko nikoga ne treba da vodi na ispitivanja, ali to je igra koju smo pokazali i nadam se da se neće ponoviti jer je bilo loše po svakom pitanju. Takvu Srbiju ne želim da vidim više i uveren sam da je nećete gledati".

11:32

PROBLEMI?

"Informacije koje imamo, a u kontaktu smo sa klubovima i igračima - očekujem da ne bude problema. Postoje naznake da može da ih bude, ali verujem da do toga neće doći. Verujem da će se svi odazvati", rekao je Dragan Stojković.

11:31

Počinje!

Dragan Stojković Piksi se prvi put obraća javnosti

11:13

KOGA SMO SE ODREKLI?

Fudbalska reprezentacija Srbije ponovo je podmlađena, a zanimljivo je da je zbog raznih razloga u poslednje tri godine čak 12 fudbalera "nestalo" sa spiska.

11:12

S KIM IGRAMO?

Prvi rival u kvalifikacijama nam je Irska (24. marta), a potom sledi duel sa Portugalom (27. mart). Oba susreta igraju se u Beogradu.

11:12

KO JE NA SPISKU?

GOLMANI

Predrag Rajković (Rems), Marko Dmitrović (Eibar), Đorđe Nikolić (Bazel)

ODBRANA

Stefan Mitrović (Strazbur), Nikola Milenković (Fiorentina), Uroš Spajić (Fejenord), Miloš Veljković (Verder), Strahinja Pavlović (Serkl Briž), Marko Petković (TSC), Milan Gajić (Crvena zvezda), Filip Mladenović (Legija)

SREDINA TERENA

Mihailo Ristić (Monpelje), Saša Lukić (Torino), Uroš Račić (Valensija), Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Nemanja Radonjić (Herta), Dušan Tadić (Ajaks), Nenad Krstičić (AEK), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Filip Đuričić (Sasuolo), Darko Lazović (Verona), Marko Grujić (Porto), Ivan Ilić (Verona), Andrija Živković (PAOK), Filip Kostić (Ajntraht)

NAPAD

Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Jović (Ajntraht), Dušan Vlahović (Fiorentina), Đorđe Despotović (Rubin)

10:51

Dobro došli u MONDO live!

Ostanite uz MONDO, pratićemo uživo obraćanje selektora Dragana Stojkovića koji će se tačno u 11.30 prvi put obratiti novinarima.

UKRATKO

  • Dragan Stojković Piksi će debitovati protiv Irske u Beogradu 24. marta.
  • Odmah posle toga (27. mart) sledi meč sa Portugalom.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije