iznenađenje!

Grci idu kući pjevajući, imamo prvi pravi šok kvalifikacija! Ovo je stvarno senzacija, bod kao kuća za Helene!

Autor Bojan Jakovljević

Ovo je stvarno bilo potpuno neočekivano

Izvor: Tanjug/AP Photo/Fermin Rodriguez

Španija i Grčka odigrali su 1:1 u Granadi i to je realno prvi veliki šok kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru!

Nakon trijumfa Slovenije nad Hrvatskom i francuskog remija sa Ukrajinom, sinoć je stiglo najveće iznenađenje na početku kvalifikacija.

Alvaro Morata je doveo Špance u prednost u 33. minutu, izjednačio je Anastasios Bakasetas u 56. iz penala, a sve poslije toga je bio "bunker" i igranje "Viktorije" ispred gola Odiseasa Valhodimosa, ali Grci su uspjeli i sada mogu da idu kući pjevajući.

Fudbaleri Njemačke pobijedili su večeras u Duizburgu selekciju Islanda sa 3:0, u meču prvog kola Grupe J kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Domaća selekcija je povela u trećem minutu golom Leona Gorecke, da bi četiri minuta kasnije prednost povećao Kai Haverc. Konačan rezultat na meču postavio je Ilkaj Gundogan u 56. minutu.

U istoj grupi Rumunija je na svom terenu savladala Sjevernu Makedoniju sa 3:2, a Jermenija je na gostovanju pobijedila Lihtenštajn sa 1:0.

Fudbaleri Italije savladali su večeras u Parmi sa 2:0 selekciju Sjeverne Irske, u meču prvog kola Grupe C kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Oba gola Italija je postigla u prvom poluvremenu preko Domenika Berardija u 14. i Ćira Imobilea u 39. minutu.

Ranije danas u toj grupi Švajcarska je na gostovanju savladala Bugarsku sa 3:1.

U drugom meču Grupe B, Švedska je na svom terenu slavila protiv Gruzije sa 1:0 a strijelac jedinog pogotka bio je Viktor Klason na asistenciju Zlatana Ibrahimovića.

Fudbaleri Engleske su na Vembliju bili ubjedljivi protiv San Marina sa 5:0.

Golove za pobjednički tim postigli su Džejms Vord-Praus u 14, Dominik Kalvert-Luin u 21. i 53. minutu, Rahim Sterling u 31. i Oli Votkins u 83. minutu.

U preostala dva meča ove grupe, Mađarska i Poljska su odigrale 3:3, dok je Albanija pobijedila Androru u gostima sa 1:0.

U Grupi F, fudbaleri Škotske i Austrije odigrali su 2:2, a bodove su podijelili i Moldavija i Farska Ostrva (1:1). Ranije danas, Danska je u Tel Avivu pobijedila Izrael sa 2:0.

(Beta)