• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strijelci za "zmajeve" nisu zadovoljni bodom iz Finske: Htjeli smo više, mogli smo više

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mogla je BiH da slavi u Helinskiju, ali isto tako i da ostane bez ičega. Na kraju 2:2, remi kojim bh. reprezentativci i novi selektor Ivajlo Petev moraju da se zadovolje na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

 Miralem Pjanić i Miroslav Stevanović Htjeli smo više, mogli smo više Finska - BiH 2:2 izjave Izvor: Promo/FS BiH

Finska i BiH remizirali su 2:2 na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Na debiju novog selektora Ivajla Peteva, "zmajevi" su odigrali solidan meč u Helsinkiju, poveli golom Miralema Pjanića, a onda, poslije dva pogotka Temua Pukija, morali da se pomuče da bi stigli bar do boda.

Možda će vas zanimati

Učinio je to na kraju Miroslav Stevanović, koji je postavio konačan rezultat.

"Htjeli smo više, mogli smo više. Nažalost, nismo uspjeli doći do pobjede. Nije bilo lako, teren nije bio baš najbolji za igru. Mislim da smo imali dobre prilike, pogotovo u prvom poluvremenu, gdje smo bili jedan na jedan sa golmanom i nismo to iskoristili. Ali, borili smo se do kraja, htjeli da pobijedimo, ali na kraju, kad nismo uspjeli da slavimo, bitno je da nismo izgubili. Dali smo sve od sebe da uzmemo bar bod i u tome smo uspjeli", poručio je strijelac prvog gola Miralem Pjanić.

"Zmajevi" nisu uspjeli da zaustave Temua Pukija, koji je postigao dva gola, a za sedam dana očekuje ih ofanzivno mnogo jači protivnik - Francuska.

"Znamo da je Francuska favorit u grupi i biće sigurno teško. Ipak, ne predajemo se. Spremićemo se dobro za tu utakmicu, u fudbalu se nikad ne zna. Svi zajedno radimo da ostvarimo što bolje rezultate. Znamo šta nas čeka, ali imamo dovoljnovremena da se pripremimo, izađemo na teren i pokušamo da uradimo nešto", naglasio je Pjanić.

Izvor: Promo/FS BiH

Nakon dugo vremena, u bh. selekciju vratio se Miroslav Stevanović.

"Svakako da bi ljepši povratak bio da smo pobijedili. Srećan sam što sam ponovo tu, što nosim ove boje. Kada smo poveli, naivno smo primili dva gola, ali na kraju kada se sve sagleda 2:2 mislim da je realan rezultat", rekao je fudbaler Serveta.

Remi Francuske i Ukrajine (1:1) u Parizu malo je poremetio planove bh. timu, koji će naredne srijede za rivala imati selekciju koja će morati da se "čupa" zbog neplaniranog gubitka bodova na startu kvalifikacionog ciklusa.

"Nismo to očekivali, mislili smo da će Francuzi slaviti, pogotovo što su igrali kod kuće. Ali, mislim da je to pokazatelj da možemo i mi da se nosimo s njima, kao što je to učinila Ukrajina. I mi treba da gajimo nadu da možemo nešto da uradimo na 'Grbavici'. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za tu utakmicu, analiziraćemo sve, igramo kod kuće i vjerujem da imamo neke šanse", istakao je Stevanović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC