• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petev o debiju i remiju sa Finskom: Žao mi je što nismo iskoristili prilike da slavimo

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bosna i Hercegovina na debiju novog selektora Ivajla Peteva remizirala sa Finskom u Helsinkiju 2:2.

 Ivajlo Petev o debiju i remiju sa Finskom: Žao mi je što nismo iskoristili prilike da slavimo Izvor: Screenshot

Imala je BiH priliku da se iz Helsinkija vrati sa kompletnim plijenom, ali debitant na klupi "zmajeva" Ivajlo Petev moraće da se zadovolji osvojenim bodom protiv Finske.

Golom Miralema Pjanića BiH je povela, sjajni Temu Puki postigao je dva gola za preokret Finaca, ali je na kraju ipak viđen remi. Povratnik u bh. tim Miroslav Stevanović postavio je konačnih 2:2.

Možda će vas zanimati

"Prva utakmica je uvijek nezgodna. Žao mi je što nismo iskoristili prilike koji smo imali. Imali smo šansu da povedemo, a zatim smo protivniku dali priliku da preokrene. Na kraju smo ipak pokazali karakter, pogodili smo za 2:2. Ali, to je već prošlost, ne možemo ništa promijeniti", izjavio je Petev po završetku susreta u Helinskiju.

Svakako da "zmajevima" ne odgovara večerašnji remi Francuske sa Ukrajinom u Parizu (1:1), jer će svjetski šampioni u Sarajevo stići sa namjerom da se iskupe za neočekivani kiks.

"Moraćemo dobro sve da izanaliziramo, da vidimo gdje smo griješili i da učinimo sve da to ispravimo, kako bismo ubuduće bili Jači. Na nama je da se koncentrišemo na utakmice koje nas očekuju u budućnosti."

Temu Puki ponovo je bio koban po BiH, još jednom je postigao dva gola, ali za razliku od meča prije dvije godine u kvalifikacijama za EURO 2020, BiH je sada uspjela da izbjegne poraz.

"Smeta mi kako smo primili golove, posebno drugi. Sam je sa loptom 70 metara, pogriješili smo tri puta i pogodio je. Nismo reagovali kako treba i to su činjenice. Moraćemo dobro da analiziramo i vidimo gdje smo griješili, šta moramo da ispravimo. Za par dana imamo novu utakmicu, a zatim i duel sa Francuskom kod kuće", rekao je Petev.

Podsjetimo, BiH će u subotu igrati prijateljski meč sa Kostarikom, dok je u srijedu očekuje novi duel u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Na "Grbavicu" stiže Francuska.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC