• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blistao je u dresu reprezentacije, sad vjeruje da "zmajevi" mogu u Finskoj do dobrog rezultata!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Možemo da zaustavimo Pukija", poručio je reprezentativac BIH Siniša Saničanin pred duel "zmajeva" sa Finskom.

 Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo Finska BIH Siniša Saničanin Izvor: NFSBIH.BA/promo

Reprezentacija BIH sutra otvara kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. U Kataru duelom protiv Finske u Helsinkiju, koji će ujedno biti i debi selektora Ivajla Peteva.

Bh. fudbaleri sinoć su u Helsinkiju kompletirali redove i obavili prvi trening, ali bez kapitena Edina Džeke, koji čeka rezultate magnetne rezonance koja bi trebala otkriti stepen povrede mišića.

Možda će vas zanimati

 Na prvom okupljanju pod vodstvom novog selektora Ivajla Peteva prema riječima bh. reprezentativaca vlada dobra atmosfera.

"Odradili smo sinoć uvodni trening, malo lakši. Prije svega htio bih da istaknem odličnu atmosferu na okupljanju reprezentacije. Selektor takođe ima pozitivnu energiju koju prenosi na nas. Vjerujem da ćemo iz ove utakmice izvući ono najbolje i vratiti se kući sa pozitivnim rezultatom. Jedva čekamo da istrčimo na teren", istakao je defanzivac Vojvodine Siniša Saničanin koji je na prethodnim utakmicama bio jedan od najboljih pojedinaca u nacionalnoj selekciji.

Dodao je da dobro poznaju Finsku od ranije i da je jasno da će najveća opasnost odbrani BiH prijetiti od Timua Pukija, napadača engleskog drugoligaša Noriča.

"Sigurno da je njihov najbolji igrač Puki, veoma kvalitetan napadač. Međutim, imamo i mi svoje kvalitete i možemo da ga zaustavimo. Nije on jedini od kojeg prijeti opasnost, protivnik ima kvalitet. Znamo šta nas čeka, pokušaćemo da neutrališemo njihove dobre strane i da dođemo do bodova", optimista je Saničanin.

Službeni trening uoči utakmice "zmajevi" će obaviti večeras u 18 časova po lokalnom vremenu na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju.

Nakon što u srijedu odmjere snage s Finskom, "zmajevi" će 31. marta na sarajevskoj Grbavici ugostiti Francusku, a između ta dva kvalifikaciona ogleda odigrati i prijateljski susret s Kostarikom 27. marta u Zenici.

Utakmica prvog kola grupe D kvalifikacija za Mundijal 2022. godine u Kataru igraće se u srijedu uvečer na Olimpijskom stadionu s početkom u 20.45 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC