Fudbal

Zvezda spremna za večiti derbi: Crveno-beli pregazili Napredak, pogađali glavni Stankovićevi aduti!

Autor Nebojša Šatara

Meč 29. kola bio je poslednja provera Zvezde pred derbi sa Partizanom.

Izvor: MN PRESS

Derbi je u sredu, tada bi mogao da se odluči novi šampion Srbije. Crvena zvezda bi pobedom pobegla Partizanu na gotovo nedostižnu prednost, a ekipa Dejana Stankovića taj meč dočekaće u dobrom raspoloženju.

Na raskvašenom terenu u Kruševcu, zahuktali Napredak nije uspeo da zaustavi šampiona Srbije. Pogađali su gotovo svi glavni aduti crveno-bele mašinerije, pa će Stanković morati dobro da izabere ko je u najboljoj formi pred sredu.

Napredak - Crvena zvezda 1:4 (0:2)

Krenulo je golom Aleksandra Kataija sa bele tačke, nakon penala koji je ''skrivo'' Milan Spremo. Njeg je lopta pogodila u ruku kada je centrirao Milan Gajića, a najstrožu kaznu je momak iz Srbobrana lako pretvorio u gol. Na 0:2 povisio je Falćineli koji je sjajno reagovao na Ivanićev šut.

Bio je to rezultat poluvremena, a u nastavku su pogađali El Fardu Ben i Milan Pavkov. Praktično svi ofanzivci od kojih će navijači Zvezde očekivati konkretan učinak u sredu tresli su mrežu Napretka. Falio je možda na semaforu Mirko Ivanić, ali je ovo bila još jedna sjajna partija nekadašnjeg igrača Vojvodine i Bate Borisova.

Jedini pogodak za Kruševljane delo je Luke Milunovića koji nije proslavio to što je matirao svoj bivši klub. On je uhvatio volej i loptu poslao iza leđa Borjana, ali to nije bilo dovoljno za rezultatsku dramu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(mondo.rs)