Na kraju u Zenicu dolaze "orlovi"

Nova pobjeda futsal "zmajeva" u kvalifikacijama za EURO 2022: "Pet od pet" golom Jelića 12 sekundi prije kraja!

Autor Nebojša Šatara

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je da niže uspjehe u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će u januaru 2022. godine biti održano u Holandiji.

Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

U svom petom susretu bh. reprezentativci su ostvarili petu pobjedu nadigravši večeras u Skoplju reprezentaciju Sjeverne Makedonije sa 3:2.

Iako su ranije osigurali prvo mjesto u grupi i plasman na EURO "zmajevi" su još jednom maksimalno angažovano pristupili utakmici, a prvi pogodak postigao je Josip Sesar u 13. minutu.

Odlično je Sesar prošao po desnoj strani i šutirao precizno sa desetak metara - 0:1.

Iz iste pozicije kapiten Sjeverne Makedonije Darko Rangotov je izjednačio deset minuta kasnije.

Izabranici Ive Kreze do nove prednosti su stigli u 36. minutu. Bilal Jelić sa desne strane loptu je uposlio Mirka Hrkaća, koji je pogodio mrežu domaćina -1:2.

Sjeverni Makedonci su ponovo stigli do poravnanja i to u u 39. minutu kada je odličnu akciju golom završio Jakup Ramadan.

Ipak, samo 12 sekundi prije kraja Bilal Jelić je osigurao petu pobjedu "zmajevima" svojim drugim pogotkom u Skoplju - 2:3.

U posljednjem kolu bh. tim će 14. aprila u Zenici dočekati selekciju Srbije.

Sjeverna Makedonija: Antonio Petrovski, Taulant Ismaili, Dragan Petrović, Martin Todorovski, Đokica Arsovski, Ivan Stojanovski, Orhan Ibiši, Erkan Seferi, Redžep Sulejman, Jakup Ramadan, Ferid Aguši, Darko Rangotov, Petar Dailovski. Selektor: Vasil Skenderovski

Bosna i Hercegovina: Darko Milanović, Davor Arnautović, Bilal Jelić, Mirko Hrkać, Nermin Kahvedžić, Stanislav Galić, Marin Sesar, Josip Sesar, Marijo Aladžić, Srđan Ivanković, Anel Radmilović, Josip Bošković, Samir Gosto. Selektor: Ivo Krezo.

(mondo.ba)

Tagovi