• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mučenici, da znaju ko je Pape, nikad ga ne bi smijenili sa mjesta selektora BiH": Rade Boganović o "zmajevima"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji prvotimac Željezničara i reprezentacije Jugoslavije Rade Bogdanović prokomentarisao je nastupe "zmajeva" u kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine u Kataru.

 Rade Bogdanović, zmajevi, Safet Sušić Izvor: MONDO

Bosna i Hercegovina je poslije remija sa Finskom (2:2), ostala praznih šaka na "Grbavici" protiv Francuske (0:1), iako je pružila dobru partiju uz utisak da je protiv prvaka svijeta oštećena za najstrožu kaznu.

Možda će vas zanimati

"Vidio sam tu prvu situaciju kada je Rade Krunić pao u kaznenom prostoru. Iskreno, ne djeluje mi da je bio start za penal. Što ne znači da ga sudija ne bi svirao za Francusku, a to je jako bitan momenat. Navijam svim srcem za Bosnu i Hercegovinu i volio bih da se plasira u Katar, ali realno šanse su izuzetno male. Nema tu kontinuiteta. Ja sam sa tog podneblja, poznat mi je mentalitet i nisam siguran da rade onako kako treba. Pa Safet Sušić prvi put u istoriji odvede reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo, oni ga smijene po povratku iz Brazila. Ja vam garantujem da ti ljudi što vode Savez, nemaju pojma ko je Safet Sušić. Za mene je to najbolji fudbaler sa ovih prostora svih vremena. Oni mučenici, da znaju ko je Safet, nikada ga ne bi smijenili sa mjesta selektora. Poslije krenu avanture i dođeš do koga? Do Bugarina (Ivajlo Petev). Zato i ne vidim BiH kao ozbiljnog kandidata za plasman na SP, ali bih volio da se stabilizuju i da naredne kvalifikacije za EURO dočekaju u jednoj sasvim novoj atmosferi", istakao je Bogdanović, a prenijela agencija "Anadolija".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Podsjetimo, popularni Pape je jedini odveo "zmajeve" na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, da bi bio smijenjen poslije četvrtog kola kvalifikacija za šampionat Evrope u u Francuskoj u kojem su "zmajevi" poraženi u Izraelu (3:0).

Prethodno je bh. tim pod njegovim vođstvom pretrpio poraz od Kipra (1:2) i remizirao protiv Velsa(0:0) i selekcije Belgije (1:1).

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC