• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Darko Maletić pred duel "zmajeva" sa Francuskom: U fudbalu je sve moguće i ljudski se nadati

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener prnjavorskog Ljubića Darko Maletić evocirao je za MONDO uspomene sa pariskog "Parka prinčeva" gdje je Bosne i Hercegovina bila nadomak pobjede protiv Francuske, uz komentar večerašnjeg duela na "Grbavici".

 Darko Maletić za MONDO o BiH - Francuska Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Nekadašnji fudbaler banjalučkog Borca Darko Maletić bio je igrač "zmajeva" u kvalifikacijama za EURO 2012, u kojima je trijumf u Parizu donosio plasman u Ukrajinu i Poljsku.

Možda će vas zanimati

"Sigurno da je ta utakmica bila mnogo značajnija jer bismo sa pobjedom osigurali plasman na Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj. Ostaje veliki žal, pogotovo meni jer je ta generacija dvije godine kasnije otišla na Mundijal, a ja sam tada bio pri kraju karijere. Da sam otišao na EURO, to bi svakako bio vrhunac u mojoj karijeri. Ali, nije nam se dalo iako smo bili 13 minuta do plasmana na šampionat Evrope", rekao je Maletić na početku razgovora za naš portal.

Dobro je zapamtio gotovo sve detalje susreta na "Parku prinčeva" iako je prošla skoro decenija.

"Po meni to je bila možda i najbolja utakmica u istoriji BiH. Dominirali smo, imali nekoliko izglednih šansi, poveli 1:0 fantastičnim pogotkom Edina Džeke, koji je tada već bio svjetska klasa, ali je tim potezom pokazao kakva je igračina. Iz neke 'nikakve' situacije je donio prenost, ali eto ostaje veliki žal što nismo uspjeli da izdržimo tih 13 minuta".

 Maletić se složio sa konstatacijom da je i penal koji je dosuđen za "trikolore" najblaže rečeno bio diskutabilan.

"Jeste bio je sumnjiv, ali bio je takav i splet okolnosti. Bio sam blizu prekršaja, Emir Spahić je imao loptu pod kontrolom, ona se nekako izmigoljila i došla do Samira Nasrija, koji je mahinalno uspio da izbije loptu, noga mu se zapetljala o Emirovu nogu, pao je na nesreću u šesnaestercu, a sudija je jedva dočekao da svira jedanaesterac. Izjednačili su na 1:1, a poslije je bilo premalo vremena da nešto uradimo i na žalost smo otišli u baraž. Ni na žrijebu nismo imali sreće, izvukli smo Portugal i to je bio kraj snova o EURO 2012".

...
Izvor: Youtube/ESPN

Iako je naravno svjestan snage ekipe koju vodi selektor Didije Dešamp, smatra da je u fudbalu sve moguće pa tako i doći do pozitivnog rezultata na "Grbavici".

"Sigurno da je u fudbalu sve moguće i ljudski se nadati. Juče sam se čuo sa prijateljem Elvirom Rahimićem, koji je trenutno vodi reprezentaciju. Poželio sam mu sreću, a u fudbalu je sve moguće. Ali realno gledano, oni su svjetski prvaci, reprezentacija koja može da sastavi tri tima a da se ne osjeti neka razlika. To dovoljno govori o njima, a meni je posebno žao što je ova situacija (pandemija korona virusa) onemogućila da navijači na stadionu vide na djelu sve te majstore. Bilo bi to Francuzima otežavajuće da ih dočeka puna 'Grbavica' , ali ovako...Šanse postoje, biće veoma teško, ali bez obzira na sve, želim sreću reprezentaciji BiH i vjerujem da može doći do pozitivnog rezultata", zaključio je Maletić, koji je u dresu "zmajeva" upisao 18 nastupa i postigao jedan gol.

U klupskoj karijeri, osim Borca, branio je boje Partizana, bečkog Rapida, ruskih ekipa Zenit i Šinjik, Vasluija iz Rumunije, austrijskog Koblenca, kazahstanskog Irtiša i Veleža iz Mostara.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC