• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić zadovoljan igrom, ne i rezultatom: Dobio sam udarac, bio je čist penal!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bh. reprezentativac žali Rade Krunić za propuštenim u duelu sa svjetskim šampionima, ali se nada da će dobra partija iz susreta sa Francuzima biti podstrek za nastavak kvalifikacija.

 Rade Krunić zadovoljan igrom, ne i rezultatom: Dobio sam udarac, bio je čist penal BiH Francuska 0:1 Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, uprkos solidnoj partiji u duelu sa aktuelnim svjetskim šampionom, doživjela je minimalan poraz na "Grbavici".

Borili su se "zmajevi" koliko su mogli, imali čak i nekoliko dobrih prilika, ali je gol Antoana Grizmana ipak bio presudan u večerašnjem meču.

Možda će vas zanimati

"Možemo biti zadovoljni igrom, ali rezultatom sigurno nismo. Pokazali smo da možemo da igramo protiv svih protivnika, pa tako i svjetskog prvaka. Sigurno da nije bila laka utakmica, došli su sa imperativom pobjede nakon kiksa u prvoj utakmici kod kuće, tako da su igrali u najjačem sastavu. Mislim da smo pokazali zube i dokazali da možemo igrati sa svima", rekao je poslije susreta Rade Krunić.

Sporna situacija iz 72. minuta po riječima Krunića uopšte nije bila sporna - italijanski arbitar Danijele Orsato trebalo je da dosudi kazneni udarac za BiH.

"Po meni - čist penal. Dobio sam udarac s leđa i mislim da je to po svim kriterijumima jedanaesterac. Jedva čekam da pogledam video i vidim kako je to izgledalo sa strane, ali ono što sam ja osjetio i kako je meni izgledalo - čist udarac. Poslije njega teško sam nastavio da igram, jer imao sam bol u listu. Ostaje žal, ali možda će se vratiti u nekoj drugoj utakmici", poručio je fudbaler Milana.

Dobra partija protiv "trikolora" sigurno će biti podstrek bh. reprezentativcima za nastavak kvalifikacija.

"Značiće nam sve ovo na polju sampouzdanja nakon svega onoga što se dešavalo oko reprezentacije ranije, poret takvog dočeka za šefa koji je po meni najbolji selektor otkad sam ja ovdje. Mislim da to nije zaslužio. Iako nije bio sa nama, dobro je pripremio utakmicu i igrali smo večeras za njega. Imamo utakmice sa direktnim protivnicima jer Francuzi su sigurno veliki favoriti u ovoj grupi, a mi treba da se borimo za drugo mjesto i damo sve od sebe. Drugi rezultati nam idu u prilog, tu smo i slijede bitne utakmice u kojima se nadamo pobjedama", zaključio je Krunić.

Dodajmo da je Ukrajina večeras remizirala sa Kazahstanom 1:1 i ovaj rezultat ide u prilog BiH, koja nakon dvije utakmice ima osvojen bod.

Tokom ljeta bh. tim očekuju dva prijateljska meča, protiv Crne Gore i Danske, a tek u septembru nastaviće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Rival "zmajevima" ponovo će biti Francuska, 1. septembra, dok je šest dana kasnije na programu domaća utakmica protiv Kazahstana.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC