• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni Nijemcima se ne ide na Svjetsko prvenstvo: Legenda je navela tri razloga zašto ne bi u Katar na Mundijal

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

I as Real Madrida stao je u niz poznatih fudbalera koji se protive Mundijalu u Aziji sljedeće godine

 Ni Nijemcima se ne ide na Svjetsko prvenstvo: Legenda je navela tri razloga zašto ne bi u Katar Izvor: Tanug/AP/Martin Meissner

Njemački as Toni Kros rekao je danas da je pogrešno što je Katar domaćin Svjetskog prvenstva naredne godine, ali je istakao da bi taj turnir trebalo iskoristiti za pokretanje pitanja ljudskih prava u toj zemlji.

"Smatram da je dodjela Svjetskog prvenstva Kataru nije dobra iz nekoliko razloga", rekao je Kros u potkastu koji vodi sa svojim bratom.

Možda će vas zanimati

Kao prvi razlog, Kros je naveo uslove u kojima rade radnici migranti, rekavši da su često "radili bez pauza, ponekad na vrućini od 50 stepeni Celzijusa, bez dovoljno vode za piće".

On je, takođe, istakao i činjenicu da su u toj zemlji na snazi anti-homoseksualni zakoni, a na kraju je naveo i da Katar "nije fudbalska zemlja".

Kros, međutim, vjeruje da kampanja bojkota neće imati mnogo efekta, ali skretanje pažnje na ove probleme tokom turnira može da pomogne.

"Morate da postavite pitanje - šta bi donio bojkot? Da li bi se nešto drastično popravilo? Da li bi se uslovi rada promijenili? Ne vjerujem", rekao je fudbaler Real Madrida.

"Umjesto toga, vjerujem da je važno skrenuti pažnju na ove probleme, možda i tokom turnira... tako će se možda nešto poboljšati", dodao je on.

Reprezentacije Norveške, Njemačke, Belgije i Holandije su tokom utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protestovale protiv organizatora Svjetskog prvenstva noseći majice sa porukama o ljudskim pravima.

(Beta)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC