• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret Portugala, Holandija brojala do sedam, Belgija do osam!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ubjedljive pobjede Belgije i Holandije, Portugal poslije preokreta slavio u Luksemburgu, Malta namučila Hrvate, ali je primila tri komada.

 Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo rezultati tabele Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Reprezentacija Portugala savladala je večeras kao gost Luksemburg 3:1 (1:1) u utakmici trećeg kola A grupe kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

Luksemburg je poveo golom Žersona Rodrigeza u 30. minutu, izjednačio je Diogo Žota u 45, a prednost Portugalcima donio je Kristijano Ronaldo u 51. minutu.

Konačan rezultat postavio je Žoao Palinja u 80. minutu.

Ranije danas, u prvom meču grupe Srbija je u Bakuu savladala Azerbejdžan 2:1 golovima Aleksandra Mitrovića.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Reprezentacija Crne Gore poražena je u Podgorici od Norveške 1:0, a gol odluke postigao je Aleksander Serlot u 35. minutu.

Norveška je u prvom poluvremenu bila bolji rival, imala više loptu u posjedu, djelovala opasnije i zasluženo povela. "Sokoli" su u prvih 45 minuta najbolju priliku imali preko Uroša Đurđevića u 25. minutu, kojem je Rune Jarštajn odbranio udarac.

U drugom dijelu Crna Gora je krenula ofanzivnije i već u 49. minutu imala veliku šansu - Adam Marušić je centrirao, Stevan Jovetić glavom šutirao, ali je golman Norveške odbranio.

Jovetić je bio najopasniji igrač, imao je nekoliko šansi, ali nije uspio i večeras da zatrese mrežu. Osim njega dobru priliku imao je Stefan Savić u 75. minutu, ali je Jarštajn ponovo bio na pravom mjestu.

Izvor: Anadolija/Miloš Vujović

Nakon tri odigrana meča Crna Gora i Norveška imaju po šest bodova.

Lider ove grupe je Turska koja je u utorak ispustila dva gola prednosti prot Letonije. Vodili su Turci na poluvremnu 2:1, potom i povećali prednost, ali je Letonija golovima Uldrikisa i Ikaunieksa stigla do 3:3 i boda.

Čak sedam golova viđeno je na Gibraltaru, gdje se domaćin držao prvih 45 minuta primivši samo jedan gol, a onda su Holanđani do vrha napunili mrežu – 0:7!

Kvalifikacije se nastavljaju prvog septembra, kada će Crna Gora gostovati Turskoj, dok Norveška na svom terenu igra sa Holandijom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Fudbaleri Malte sat vremena su mučili Hrvatsku na Rujevici, a onda ipak poklekli i primili tri gola za poraz od "vatrenih“.

Poslije 0:0 na poluvremenu selektor Hrvatske Zlatko Dalić morao je nešto da mijenja, pa je početkom drugog poluvremena ubacio Perišića, Modrića i Brekala, a sva trojica postigli su golove u nastavku.

Perišić je načeo Maltežane u 62. minutu, potom je Modrić iz penala povisio na 2:0, da bi Brekalo ovjerio ubjedljiviji trijumf Hrvatske - 3:0.

Izvor: Anadolija/Stringer

U ovoj grupi Slovačka je na svom terenu savladala Rusiju, a Kipar je sa minimalnih 1:0 upisao tri boda protiv Slovenije pa će borba u ovoj grupi biti izuzetno zanimljiva.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Najubjedljiviju pobjedu ove večeri upisala je Belgija koja je sa 8:0 ispratila Bjelorusiju.

U istoj grupi Vels je golom fudbalera Mančester junajteda, Danijela Džejmsa savladao Češku.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC