• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučani su u strašnoj formi: 11 mečeva bez poraza, sad je protiv Zvijezde 09 pukla "petarda"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Željezničar deklasirao Zvijezdu 09 5:2, nastavio fenomenalnu seriju, te po svemu sudeći srušio i posljednju nadu Sembercima da se mogu uključiti u borbu za titulu.

 FK Željezničar Banjaluka 11 utakmica bez poraza u m:tel Prvoj ligi RS Zoran Ćurguz i Bojan Marković Izvor: Promo/FK Zvijezda 09

Od svih prvoligaša, banjalučki Željezničar je u najboljoj formi.

Mladi tim koji sa klupe predvodi iskusni strateg Zoran Ćurguz nanizao je čak 11 utakmica bez poraza, od čega su "plavi" remizirali četiri puta i zabilježili sedam pobjeda. Posljednja među njima stigla je danas, kada je na banjalučkom "Predgrađu", u okviru 20. kola m:tel Prve lige Republike Srpske, ubjedljivo poražena Zvijezda 09 5:2.

Možda će vas zanimati

Trijumf Banjalučana donio im je nastavak sjajne serije, a istovremeno Sembercima vjerovatno srušio i posljednju nadu da se mogu uključiti u borbu za šampionsku titulu, jer sada imaju osam bodova zaostatka za Rudar Prijedorom i trenutno su tek na četvrtoj poziciji.

"Naravno da smo zadovoljni. Bili smo efikasni. Naš rival je do sada najbolji gost u ligi. Ovo je odličan rezultat, ponavljamo iz utakmice u utakmicu naš kvalitet. Dostigli smo visok nivo fudbala", istakao je Ćurguz nakon još jedne maestralne partije svog tima, koji nije poražen još od 3. oktobra prošle godine.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Jedan od najzaslužnijih što je uspješna jesenja serija nastavlja i ovog proljeća je Bojan Marković. Povratnik u redove Željezničara iz gradskog rivala Borca na pet utakmica u nastavku sezone postigao je čak sedam pogodaka.

"Žao mi je što publika nema mogućnost da nas prati. Još jedna sjajna partija Želje i nastavili smo tamo gdje smo stali. Znali smo da neće biti toliko lako, ekipa Zvijezde 09 je na početku pružila otpor, ali nakon prvog gola, sve je krenulo na našu stranu i bili smo bolji u svim segmentima igre. Što se tiče mene, ja sam zadovoljan i želim da sa Željom nastavimo ovaj dobar niz i da pokažemo da smo jedna od najboljih ekipa u ligi", poručio je mladi golgeter koji se nije naigrao u "crveno-plavom" dresu, a dosadašnji učinak pokazuje da nije pogriješio što se vratio na mjesto uspjeha.

Podsjetimo, u sezoni 2018/19. Marković je noseći dres Željezničara bio najbolji strijelac Prve lige RS sa 15 golova.

Priliku za nastavak strašne serije Banjalučani će imati u subotu, kada će gostovati na stadionu "Dr Milan Jelić" u Modriči. Nema sumnje da će to biti sjajan susret, s obzirom da su i Modričani u odličnoj formi, vezali su tri pobjede, a imaju i ubjedljivo najefikasniji napad lige.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC