• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko i tužan i zadovoljan: Remi je bio najrealniji, da Ljoris nije ono odbranio moglo je biti i drugačije!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Taktički smo jako dobro odigrali, šef je to odlično pripremio, žao mi je što nije bio s nama", rekao je kapiten "zmajeva" poslije tijesnog poraza od Francuske.

 BIH - Francuska 0-1 Edin Džeko Remi najrealniji ishod Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Reprezentacija BIH nijen uspjela da napravi čudo i Francusku na Grbavici, nije uspjela da osvoji ni bod, ali je odigrala vrlo dobru utakmicu protiv svjetskih šampiona koji su pogotkom Grizmana upisali velika tri boda.

Ivajlo Petev postavio je nešto defanzivniju postavku sa petoricom u zadnjoj liniji i to je dobro funkcionisalo protiv Mbapea, Grizmana, Pogbe i društva, ali je čak imala šansu da povede kada je Ljoris izvadio sa gol-linije, a u drugom poluvremenu možda i nedosuđen penal.

Možda će vas zanimati

Zbog svega toga kapiten reprzenetacije Edin Džeko bio je istovremeno i razočaran i zadovoljan poslije utakmice.

"Ne znam koliko je ovo zasluženo. Nažalost tako je kako je. Sigurno je da nismo razočarali iako je svaki poraz razočaravajući, pa i protiv svjetskih prvaka.. Utakmica je bila u egalu, na kraju je najeralniji bio neriješen rezultat. Mislim da je utakmica mogla otići na obje strane da smo mi zabili u prvom poluvremenu kada je Ljoris odbranio, poslije i to kada Kruniću nije dosuđen penal", rekao je Džeko i potom podsjetio na još jedna opasan napad u prvom poluvremenu.

"Taj faul što je svirao u prvom poluvremenu kada sam krenuo sam na golmana s desne strane nije bio faul i nikad ga ne bi svirao na drugoj strani. To su detalji koji mogu promijeniti utakmicu".

Kapiten "zmajeva" zadovoljan je što je njegova ekipa pružila odličan otpior aktualnim svjetskim šampionima.

"Pružili smo dobar otpor, u prvom poluvremenu smo igrali jako dobro, a u drugom nam je falilo malo želje za golom. Vrtili smo tu loptu po stranu nikako da ubacimo u šesnaestercu. Ali taktički smo odigrali jednu jako dobru utakmicu. Žao mi je što šef nije bio s nama, jer je odlično pripremio utakmicu i vjerujem da je bio tu s nama da bi nam dao još više snage".

Dobre vijesti stigle su iz Kijeva gdje je Ukrajina remizirala 1:1 sa Kazahstanom, pa nakon trećeg vezanog remija ima tri boda, odnosno dva boda više od BIH, koja ima utakmicu manje. Džeko se osvrnuo i na narednu utakmicu, a to je novi duel sa Francuzima, ali u gostima.

"Rezultat u Ukrajini da danas nije lako pobijediti nikoga. U svaku utakmicu moraš ući sto posto ako hoćeš da pobijediš. Imamo samo jedan bod, ali zadovoljan s obzirom da smo pokazali kvalitet i u Finskoj i danas. Svaka utakmica će donijeti više uigranosti sa novim selektorom. Svaku utakmicu moramo ii na piobjedu. U Francuskoj će biti puno teže nego danas, ali fudbal je čudna igra", poručio je Džeko.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC