Ovo je ogroman posao!

Zagreb dobija bolji stadion od Beograda: 60 miliona evra za lepoticu, kultni "Maksimir" se ruši! (FOTO)

Autor Nebojša Šatara

Dinamo u Evropi niže uspehe, a sada su rešili da naprave ogromnu investiciju!

Izvor: MN PRESS

Dinamo iz Zagreba dominira hrvatskim fudbalom već dve decenije, a pod vođstvom Zdravka Mamića izrasli su i u evropsku silu! 

Sada kada su braća Mamić izašla iz kluba posle velikog skandala i suđenja nakon koga su dobili zatvorske i novčane kazne, klub ipak ne posustaje.

"Modri" su pružili dobar otpor Viljarealu u četvrtfinalu Lige Evrope, a iz Zagreba sada dolaze vesti da će klub uskoro dobiti novi, sjajan stadion!

Arhitekta Oto Barič je projektovao novi stadion koji bi trebalo da ima oko 40.000 mesta, a bio i napravljen po najvišim standardima. Za sada se prognozira da bi stadion mogao da košta oko 60.0000 evra, te da će njegova gradnja trajati oko tri godine. 

Već godinama u Hrvatskoj traje polemika vezana za "Maksimir" koji je u jako lošem stanju, a uz to je star i nepraktičan za moderne uslove fudbala. Ni estetski ne ispunjava kriterijume, ima tribine različitog oblika i odavno se razmišlja o ovakvom projektu. Sada bi kultni stadion koji je video najveće uspehe kluba bio srušen, a na njegovom mestu bi se podigao novi. 

U poslednje vreme Albanija i Makedonija su napravile nove moderne stadione, u Mađarskoj je mnogo uloženo u fubdalsku infrastrukturu, a Marko Pantelić je nedavno pričao o ulaganjima FSS-a u infrastrukturu srpskog fudbala.

Ako se ovaj projekat ostvari Zagreb će biti lider u regionu i imaće moderniji stadion od Beograda!

(mondo.rs)