• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvat otkrio - zbog Partizana dobio gastritis, nije spavao 7 dana: Igralo se odmah nakon rata, nismo smjeli da izgubimo!

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji legendarni vezista Dinama iz Zagreba otkrio detalje mečeva sa Partizanom sredinom devedesetih.

 silvio-maric-partizan-dinamo-kroacija-5-0-liga-sampiona Izvor: Profimedia/Electronic image

Malo je igrača koji su u Dinamu iz Zagreba ostavili traga kao Silvio Marić, legendarni ofanzivni vezista koji je u tri navrata skupio 197 utakmica i 57 golova za "modre". 

On je u velikom intervjuu za hrvatski tportal istakao da je pobjeda Dinama nad Totenhemom veći uspjeh čak i od trijumfa nad Partizanom

Da podsetimo, Partizan i klub koji se tada zvao Kroacija našli su se oči u oči u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope 1997. godine.Ipak, to nije veća pobeda od one nad Totenhemom.

"Mislim da je to najveća pobjeda ikada, a koju sam ja vidio. Dobro, s Partizanom je bilo nešto drugo, to nema veze s ovim, jer se osim na fudbal gledalo na neke druge stvari", počeo je Marić, koji objašnjava da je pobjeda nad Totenhemom najveća u istoriji Dinama. 

"Ovo je, što se tiče kvaliteta nemoguće. Jednostavno ne mogu da vjerujem, ostao sam stvarno šokiran. Naravno, pozitivno. Jer protiv ovakvog jakog Totenhema, strašno jakog, napraviti ovakav preokret, u ovoj fazi, u kojoj Sparsi žele da osvoje takmičenje... Ono što me dodatno fasciniralo je činjenica da kada smo igrali prije, onda smo takođe znali da gubimo prve utakmice. I protiv Partizana, Seltika, Njukasla, ali smo osjetili da smo ravnopravni. Sada, kada sam gledao Totenhem u prvoj utakmici, bio sam srećan da smo izgubili samo 2:0. I mislio sam - ako se otvorimo u Maksimiru, dobićemo tri komada. Kakvi igrači, kakva moć, to mi je djelovalo zaista impresivno. I onda se dogodi da Dinamo stvarno dobro odigra. Daju dva evrogola, golman odbrani nekoliko zicera, svi odigraju bez greške. Ovo je sigurno jedna od najvećih pobjeda, a među prve tri je 100 odsto", rekao je Marić. 

On se prisjetio meča sa Partizanom na stadionu JNA u kome su crno-bijeli uspjeli da pobijede sa 1:0. To je stvorilo ogroman pritisak hrvatskoj ekipi. 

"Protiv Totenhama je falio taj huk sa stadiona. Kakav god da je, a svi znamo da je očajan, nas je i to nosilo protiv Seltika. To daje posebnu draž igračima. To te nosi, to te hrani. I onda kada pobijediš, neopisiv je osjećaj sreće i energije. Utakmica s Partizanom bila je priča za sebe. Prva utakmica velikih suparnika iz bivše države, relativno brzo nakon rata, stadion JNA u Beogradu, stvarno nešto specifično. Mislim da takve utakmice više nikad neće biti. Imala je posebne emocije, konotacije. Iako nije bilo nijednog incidenta. Ni u Beogradu, ni u Zagrebu. Ta je utakmica bila posebna jer imam utisak da smo mi bili puno više u nekom grču od njih. Nismo smeli da izgubimo. Ne da smo bili favoriti, nego smo bili bolja ekipa. I to se pokazalo u dvije utakmice", dodao je nekadašnji reprezentativac Hrvatske. 

Legenda Dinama je otkrila da je poslije meča na JNA dobio gastritis!

"Oni su u prvoj pobijedili 1:0. Tada sam ja promašio barem tri velike prilike, Mark Viduka isto. I zato smo izgubili. I neka ti u Zagrebu, recimo, svira penal, pa ga daju, onda moraš dati tri gola. A to i nije baš jednostavno. Moglo je to otići u drugom smjeru, ali sreća da nije jer smo odigrali pravu utakmicu i bilo je fascinantno. Sjećam se da nakon te prve utakmice zbog svih tih promašaja nisam spavao cijelu noć. Dobio sam i gastritis. Netipična nervoza. Ima utakmica u kojima pobijediš, izgubiš, promašiš nešto i proživljavaš. Ali nakon te utakmice toliko sam se živcirao... Nisam mogao da dočekam revanš, nisam mogao da spavam sedam dana. Jedva sam čekao da probam da se iskupitm i popravim ono što sam zeznuo", prisjetio se Marić. 

U revanšu je to uspio - dao je dva gola! I to su mu i danas omiljeni golovi u karijeri!

"Ima ih puno dragih, ali ti koje sam davao Partizanu i Seltiku najdraži su mi jer sam postizao u utakmicama velikog značenja", završio je Marić. 

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC