Robija!

Mamić zna datum kad mora u zatvor: Zdravko ne planira da se vrati, Zoran ima rok od dvije nedjelje!

Autor Bojan Jakovljević

Braća su zajedno osuđeni na preko deset godina zatvorske kazne.

Izvor: youtube/Podcast Inkubator/printscreen

Hrvatsko pravosuđe donijelo je odluku, oba brata moraju u zatvor. Zoran je zbog presude podnio ostavku na mjesto trenera, a Zdravko sve gleda sa bezbjedne distance, iz Međugorja u Bosni i Hercegovini.

Ipak, zatvorsku kaznu će služiti. Za početak Zoran, koji je saznao kada ide u zatvor.

Doskorašnji trener Zagrepčana mora da se javi za tačno dvije nedjelje, 26. aprila, na odsluženje zatvorske kazne. Zoran Mamić dobio je četiri godine i 11 mjeseci robije zbog učešća u sumnjivim poslovima Dinama.

Njega pravosnažna presuda nije spriječila da putuje van Hrvatske. Bio je jednom u BiH, gdje se sastao sa rođenim bratom i jednom u Dubaiju, gdje je išao turistički. Takođe, Zoran Mamić primijećen je u svlačionici Dinama nakon pobjede protiv Totenhema koja je hrvatskom timu obezbijedila mjesto u četvrtfinalu Lige Evrope.

I dok će se Zoran Mamić vjerovatno pojaviti 26. aprila ispred zatvora, za Zdravka gotovo da nema šanse. On ima dvojno državljanstvo i kao stanovnik Bosne i Hercegovine neće biti izručen Hrvatskoj. Naravno, sam ne planira da se vrati u Zagreb i tamo odsluži šest i po godina koje je dobio.

Pored braće Mamić u ovom postupku osuđeni su Davo Vrbanović (tri godine) i Milan Pernar (tri godine i dva mjeseca).